Τις επόμενες ημέρες ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Κομμωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα προσφέρει δωρεάν κούρεμα και λούσιμο σε ευάλωτους πολίτες, άστεγους και άπορους, που ζουν κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
Μάλιστα στα κανάλια υποδέχθηκαν την είδηση αυτή με…ιδιαίτερη χαρά: «Φοβερή πρωτοβουλία», τη χαρακτήρισαν.
Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 2-4, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε «υπερήφανος για τη νέα αυτή δομή» καθώς θα αποτελεί «μία κυψέλη φροντίδας και αξιοπρέπειας όλων των συμπολιτών μας».
«Η πόλη δεν πρέπει να εξαιρεί και να αφήνει αβοήθητο κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας. Το Κοινωνικό Κομμωτήριο θα λειτουργεί με ραντεβού δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί έως το μεσημέρι, ενώ θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κομμωτές της Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος στήθηκε με τη χορηγία ιδιωτών, που φρόντισαν για την ανακατασκευή του και τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα λειτουργεί δίπλα στη δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου και στο Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα.
Βλέπουμε σταδιακά να εδραιώνονται οι «δομές», αλλά -το σημαντικότερο- και η νοοτροπία μίας κοινοβιακού ζωής χαρακτήρα!!
Εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να «ξεφυτρώνουν» σε διάφορες περιοχές (βλ. Κρήτη) δομές όπως κοινωνικά πλυντήρια, κουζίνες και παντοπωλεία.
Θυμηθείτε:
pixabay photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο άνδρες
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα









