• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκοσμιοποίηση παντού!Αυτό πρότεινε η Λινού για την Ρωσία

Παγκοσμιοποίηση παντού!Αυτό πρότεινε η Λινού για την Ρωσία

linou_rwsia
Η… παγκόσμια κυβέρνηση περνά από την Υγεία

Οι μικρές ποσότητες εμβολίου της Pfizer και της Moderna ανησυχούν την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, καθώς πρέπει να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο παγκόσμιας….συνεννόησης με αφορμή τον κορωνοϊό, η κα Λινού θεωρεί ελπιδοφόρα την συνεργασία μεταξύ Sputnik V και AstraZeneca, ενώ προτείνει να παρέμβει ο ΠΟΥ και να υπάρξει διεθνής συνεργασία στο θέμα των εμβολίων.

Άλλωστε ο πρώην αρχηγός της κας Λινού, ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε προτείνει παγκόσμια κυβέρνηση στην οικονομία. Η πρώην υποψήφια με το τότε ΠΑΣΟΚ μερικά χρόνια μετά ζητά παγκόσμια συνεργασία στην Υγεία.

Μιλώντας στο Sputnik η κα Λινού αναφέρθηκε στην ανησυχία της για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες καθώς όπως επισημαίνει οι δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί, δηλαδή της Pfizer και της Moderna δεν είναι αρκετές και κατά επέκταση θα υπάρxει μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό.

«Αν δεν υπάρξει καινούργιο εμβόλιο να εγκριθεί και αν δεν αυξηθεί η παραγωγή των δύο εμβολίων (σ.σ. εννοεί της Pfizer και της Moderna) θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός γιατί δεν θα υπάρχουν αρκετές δόσεις», είπε χαρακτηριστικά η κα Λινού που… εκτιμά ότι είναι «πολύ πιθανό η εμφάνιση τρίτου κύματος της πανδημίας».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας προτείνει «να γίνει μια συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτών των εμβολίων, το ρωσικό και το κινέζικο», προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα και σωστά ο εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ θεωρεί ελπιδοφόρα την συνεργασία μεταξύ του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του λεγόμενου εμβολίου της Οξφόδρης, δηλαδή της AstraZeneca.

 «Είναι ελπιδοφόρα η συνεργασία και καλό θα ήταν να παρέμβει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και να υπάρξει διεθνής συνεργασία» επισήμανε η κα Λινού.

Παγκοσμιοποίηση και στα εμβόλια, λοιπόν!!!