έχει ήδη εμβολιαστεί ή προτίθεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ερευνητικό ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
Κατά την εν λόγω έρευνα, η προθυμία για εμβολιασμό έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των Γερμανών πολιτών το τελευταίο πεντάμηνο. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 πρόθυμο να εμβολιαστεί δήλωνε το 65% των πολιτών. Τότε, το 19% απέρριπτε τον εμβολιασμό, ενώ τώρα τον απορρίπτει το 15%. Επίσης, μειώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες και το ποσοστό των ατόμων τα οποία δήλωναν αναποφάσιστοι αν θα κάνουν εμβόλιο από 16% σε 11%.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προωθεί τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στη Γερμανία. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, η οποία προστατεύει από τον κορονοϊό και εκείνους οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Κατά τους επιστήμονες, για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να έχει εμβολιαστεί το 60% με 80% του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 30,79 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία μέχρι στιγμής έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού . Αυτό αντιστοιχεί στο 37% του συνολικού πληθυσμού. Περίπου 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι (11,2%) έχουν κάνει και το δεύτερο εμβόλιο και επομένως είναι πλήρως προστατευμένοι από τον ιό.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
- Καφές από “χρυσάφι” στο Ντουμπάι: Με σχεδόν 1000 δολάρια το φλιτζάνι, είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο
- Οδηγούσε μεθυσμένος με 156 χλμ στην Περιφερειακή Υμηττού – 58χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη
- Συμμετοχή της 347 Μοίρας στην άσκηση «Ocean Sky 2025» – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					