• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Γενικός συναγερμός στην βόρεια γειτονιά της Ελλάδας για την «νέα γενιά» μεταναστών – Οπλισμένοι και αδίστακτοι κατευθύνονται στα κράτη της Ε.Ε.

Γενικός συναγερμός στην βόρεια γειτονιά της Ελλάδας για την «νέα γενιά» μεταναστών – Οπλισμένοι και αδίστακτοι κατευθύνονται στα κράτη της Ε.Ε.

Η Ελλάδα των «ανοικτών συνόρων» συνεχίζει να δέχεται ένα νέο επικίνδυνο κύμα μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική,
Του Άρη Δημόπουλου

Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στα βόρεια Βαλκάνια αλλά και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης μετά τη «νέα γενιά μεταναστών» που προσεγγίζει χώρες της Ε.Ε. 

Πρόκειται για εφοδιασμένους με αυτοσχέδια όπλα (κυρίως μαχαίρια) μετανάστες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άντρες και μάλιστα στρατεύσιμης ηλικίας. 

Δεύτερο παράγοντα ανησυχίας μετά την πλήρη απουσία γυνακόπαιδων στα νέα αυτά κύματα αποτελεί η προέλευση των μεταναστών αυτών. 

Πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τις ευρωπαϊκές διασυνοριακές υπηρεσίες θέλουν δεκάδες χιλιάδες μεταναστών να κινούνται αυτή τη στιγμή από τα Βόρεια Βαλκάνια σε χώρες όπως η Αυστρία η Κροατία και  η Γερμανία. Κοινό τους στοιχείο (εκτός από το γένος) είναι η προέλευσή τους.

Σχεδόν κανείς τους δεν προέρχεται από την εμπόλεμη Συρία, σε ποσοστά που είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα πρώτα κύματα μεταναστών. 

Τώρα όχι μόνο δεν πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, αλλά για αδίστακτους μετανάστες που ήδη έχουν επιτεθεί με μαχαίρια κατά διασυνοριακών αρχών στην Κροατία. 

Ένας μάλιστα από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε σοβαρά από τις ορδές των μεταναστών καταθέτει:

«Το 95% αυτών των μεταναστών που προσπαθούν να διεισδύσουν στις χώρες της Ε.Ε. είναι νέοι άνδρες, σχεδόν όλοι τους οπλισμένοι με μαχαίρια. Η πλειοψηφία προέρχεται από το Πακιστάν αλλά υπάρχουν και πολλοί Ιρανοί, Αλγερινοί και Μαροκινοί ».

Το ιταλικό πρακτορείο ANSΑ όπως και το ρωσικό Sputnik συνδέουν την επέλαση του νέου κύματος μεταναστών με τις μαζικές αποχωρήσεις χωρών από το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

ΗΠΑ και Αυστρία έκαναν ήδη την αρχή, ενώ ακολούθησαν Ουγγαρία, Κροατία και Πολωνία.

Για εκείνους που τυχόν δεν βρίσκουν σημείο σύζευξης ανάμεσα στα νέα οπλισμένα κύματα μεταναστών και την Ελλάδα μία πιο προσεχτική ματιά στον χάρτη της Ευρώπης θα οδηγήσει στη λύση. 

Σχεδόν το σύνολο των προσφύγων-μεταναστών που μεταβαίνει στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη περνάει πρώτα από ελληνικά εδάφη. 

Τα (επίσημα) στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Μάλιστα κατά την τελευταία διετία (2017-2018) οι ευρωπαϊκές αρχές ανησυχούν αρκετά για την έξαρση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο , την ελληνοβουλγαρική μεθόριο αλλά και την Αλβανία:

  • 191
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...