• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επόμενο βήμα! Βάζουν μπροστά τους ήρωες του ’21 και φέρνουν τεχνητή νοημοσύνη, vid

Επόμενο βήμα! Βάζουν μπροστά τους ήρωες του ’21 και φέρνουν τεχνητή νοημοσύνη, vid

Η περιπέτεια ξεκινά!

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνεχίζει, όπως είχε προαναγγείλει, το έργο και τις δράσεις της και μετά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η Λευκή Βίβλος, για την οποία το el.gr αφιέρωσε άρθρα, ώστε να κατανοήσουν όσοι διαβάσουν τι επακολουθεί.

Πλέον περνούν την χώρα στο επόμενο στάδιο, με σκοπό να είναι έτοιμη για την «νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων», με την ιδεολογική αλλά και πρακτική έννοια του όρου! Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, θα δημιουργηθεί ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης.

Στην τριλογία του Δημοσθένη Λιακόπουλου (τόμοι 45,46,47) για την έλευση των ρομπότ, της τεχνητής νοημοσύνης και της βιοτεχνολογίας, έχουν γραφεί όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτά που θα συμβούν στην Ελλάδα αλλά και τον πλανήτη. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, απαιτούνται «ειδικοί» και σε αυτόν τον κλάδο, πέραν αυτών που ήδη έχουν συστηθεί στον τομέα της Υγείας, με αφορμή τον κορωνοϊό, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα προώθησης των προαναφερθέντων.

Ως εκ τούτου, μετά την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής που συστάθηκε, με απόφαση Μητσοτάκη, με τον νόμο 4780/2021 (Α΄ 30) και αποτελείται από έντεκα επιστήμονες «εγνωσμένου κύρους» -κάτι σαν νέοι «ειδικοί» δηλαδή- δημιουργείται σύντομα ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης που θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης αλλά και δικτύωσης στην Ελλάδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία προτάσσει την Ελληνική Επανάσταση, προκειμένου να κερδίσει την συμπάθεια των Ελλήνων, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διοργάνωση του διεθνούς Φόρουμ “Η Ελλάδα το 2040”, που θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο. Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως αναφέρεται, είναι να χαρτογραφηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Δείτε από το 11ο λεπτό:

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

Στο Φόρουμ, κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί φορείς καλούνται να προσδιορίσουν την πορεία των κλάδων τους στο μέλλον και να προτείνουν αναγκαίες παρεμβάσεις, επιστήμονες θα διοργανώνουν συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια που θα συμβάλλουν στο δημόσιο διάλογο για τα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα τα οποία κρίνεται ότι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, ενώ θα φιλοξενηθούν εξέχουσες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα περιγράψουν τις τρέχουσες τάσεις για τον κόσμο που διαμορφώνεται και το ρόλο της Ελλάδας σε αυτόν. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα λάβουν την μορφή μιας “Λευκής Βίβλου”, χρήσιμης για την πορεία μας στο μέλλον.

Στο ίδιο πλαίσιο της ανάδειξης του 2021 ως παραθύρου του μέλλοντος, η Επιτροπή σχεδιάζει και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού “Ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης των Δεδομένων & Αλγορίθμων”. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας που θα συσπειρώσει γύρω του σημαντικούς Ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συνεργάζονται με το Ινστιτούτο σε συγκεκριμένα ερευνητικά. προγράμματα, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα και έχοντας υπό την καθοδήγησή τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες στους τομείς αυτούς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι επόμενες μέρες θα ανοίξουν την «κερκόπορτα» για άλλου είδους εξελίξεις στην Ελλάδα. Κάποιοι θα το δουν σαν πρόοδο, άλλοι σαν κίνδυνο και μερικοί σαν περιπέτεια με το τέλος της να μην είναι και τόσο ευοίωνο για τους εμπνευστές της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.