Εξαιρετικά δύσκολη είναι η σημερινή μέρα από πλευράς ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη να σημειώνει πως «εκτιμούμε ότι θα τα καταφέρουμε αν και το δίκτυο είναι στα όριά του, έχουμε πολλές εισαγωγές ρεύματος από τα βόρεια σύνορα».
Σημείωσε ακόμη πως από τύχη αποφύγαμε χθες το μπλακ άουτ, όταν τέθηκε εκτός η γραμμή υπερυψηλής τάσης λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, λέγοντας χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο πως «βοήθησε ο Θεός και επανήλθε η γραμμή υψηλής τάσης στον Άγιο Στέφανο».
Ειδάλλως ο ίδιος εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε μπλακ άουτ ακόμη και σε όλη την Αττική, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα ηλεκτροδότησης για 5εκατ. ανθρώπους.
Σχολιάζοντας τι θα γινόταν σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο, το οποίο ούτε σήμερα το έχουμε αποφύγει, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δήλωσε:
«Ήταν έτοιμος ο ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε περικοπές ρεύματος σε μεγάλες περιοχές 1-1,5 ώρα για να αποφορτιστεί το σύστημα».
Ο ίδιος εξαπέλυσε «πυρά» προς την κυβέρνηση για την εγκληματική της πολιτική (Διαβάστε στο εκτενές άρθρο του el.gr σχετικά) να απαλλαγεί απότομα από το λιγνίτη κατά τις προσταγές της Ατζέντας 2030:
«Εκτιμούμε ότι θα τα καταφέρουμε, αν και το δίκτυο είναι στα όριά του διότι έχουν “φροντίσει’ να το αφήσουμε έτσι. Έχουμε πολλές εισαγωγές ρεύματος από τα βόρεια σύνορα, από τα Σκόπια, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
Το θέμα είναι ότι η επιλογή να μείνουμε ενεργειακά εξαρτημένοι είναι της κυβέρνησης. Δεν έγινε από μόνο του αυτό. Οι γύρω χώρες έχουν το απόθεμα για να μας δίνουν γιατί εκεί δεν έχουν τον περιορισμό που ξαφνικά επιλέξαμε να θέσουμε στη χώρα μας, κλείνοντας της λιγνιτικές μονάδες.
Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι σήμερα η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι μόλις στο 3% και στην καλύτερη περίπτωση στο 18%».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









