Έτσι θα ρίξουν τους πολιτικούς; Καταγγελία-«ΒΟΜΒΑ» από ορθόδοξο ηγέτη: «Το Ίδρυμα Ροκφέλερ χρηματοδοτεί διαδηλώσεις»

Έτσι θα ξεκινήσει και ο δήθεν «αυθόρμητος» ξεσηκωμός των λαϊκών μαζών;;;

Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας απέρριψαν προχθές με επίσημη ανακοίνωση τους υπαινιγμούς ότι υποστήριζαν τις μαζικές διαδηλώσεις περιβαλλοντικών ακτιβιστών στη Σερβία.

Σύμφωνα με το Sputnik, η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς είχε προηγουμένως καταγγείλει ότι δυτικές ΜΚΟ και ιδρύματα έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και χρηματοδοτούν περιβαλλοντικές ενώσεις και διαδηλώσεις.


Η Μπρνάμπιτς ανέφερε το Ίδρυμα Ροκφέλερ, την USAID, το Open Society Foundations (βλ. Τζορτζ Σόρος), καθώς και βρετανικούς και γερμανικούς οργανισμούς.


Πίσω στις αρχές Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Σερβίας ήταν εκείνος που έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα, με οδοφράγματα και επεισόδια, χρηματοδοτήθηκαν από δυτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ΜΚΟ German Marshall Fund, προς όφελος των πολιτικών του αντιπάλων.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε καταγγείλει σε ζωντανή μετάδοση:


«Το Ίδρυμα Ροκφέλερ όταν δίνει χρήματα στον Σάβα Μανοΐλοβιτς [ένας από τους επικεφαλής των διαδηλώσεων] λέει ότι είναι για γενικές δραστηριότητες. Σε παιρνούν για ηλίθιο, θέλουν να σκοτώσουν δύο πουλιά με μια πέτρα: επηρεάζουν σημαντικά και συμβάλουν στην ανατροπή της κυβέρνησης στη Σερβία, και στον αντίποδα προστατεύουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα».

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η ομόδοξη χώρα ταλαιπωρείται από μεγάλες και επίμονες διαδηλώσεις ακτιβιστών για το κλίμα που αντιτίθενται στα σχέδια για εξόρυξη λιθίου.

Κλείνουν εθνικούς δρόμους και συνοριακούς σταθμούς προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Φυσικά αντιλαμβάνεται κανείς πως σε χρόνο μηδέν, εφόσον έχουν τις κατάλληλες υποδομές και προσβάσεις εντός της κάθε χώρας, οι συγκεκριμένες “ύποπτες ΜΚΟ” μπορούν να τεστάρουν επί του πεδίου μία αληθινή εξέγερση για θέματα πολύ σοβαρότερα από την εξόρυξη μεταλλευμάτων (βλ. κορωνοϊός ή οικονομική-ενεργειακή κρίση).

Το παράδειγμα του Καζακστάν όπου επιστρατεύτηκαν μέχρι και αλλοδαποί “διαδηλωτές” από γειτονικές χώρες που δήθεν φώναζαν για τις τιμές στο φυσικό αέριο είναι πολύ πρόσφατο και αρκούντως ύποπτο.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί