• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτσι θα κινηθούν οι πολίτες από σήμερα! Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους από καλοκαίρι, vid

Έτσι θα κινηθούν οι πολίτες από σήμερα! Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους από καλοκαίρι, vid

Προχωρούν όλα...

«Ελευθερίες» στους «φυλακισμένους πολίτες από σήμερα, μιας και απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ως απόρροια της επιτάχυνσης της… εμβολιαστικής διαδικασίας.

Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, χθες η Βάνα Παπαευαγγέλου, όσοι επέλεξαν να εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερες ελευθερίες κίνησης από το καλοκαίρι και μένει να φανεί τι εννοεί.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ακούγονται τις τελευταίες μέρες τόσο από τους διεθνείς οργανισμούς όσο και από τα ΜΜΕ, σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Ο εμβολιασμός προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Είναι προφανές ότι μέσα στους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι και καθώς ένας μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, όσοι επέλεξαν να εμβολιαστούν, θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας και συμμετοχή σε περισσότερες δραστηριότητες».

Την ίδια ώρα, παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου η γραπτή βεβαίωση  μετακίνησης και το SMS στο 13033 παρά το γεγονός πως ανοίγει η εστίαση από την Δευτέρα 3 Μαΐου.

Κωδικός 6 την Κυριακή του Πάσχα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Κυριακή του Πάσχα και επισήμανε ότι μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα, επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Βέβαια το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν άλλαξε. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Κωδικός 6 και για την εστίαση

Ωστόσο από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου όταν και ανοίγουν σε εξωτερικούς χώρους τα καταστήματα εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Η μετακίνηση όσων θέλουν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή ένα καφέ θα γίνεται με χρήση SMS και συγκεκριμένα του κωδικού 6 στο 13033. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ βέβαια, θα κλείνουν νωρίτερα και το αργότερο ως τις 10.45 μμ. θα πρέπει να έχουν κατεβάσει ρολά. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, διευκρίνισε ότι επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Από την άλλη, απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.