Έτοιμοι να αλλάξετε και αυτό για το…καλό του πλανήτη; (ΦΩΤΟ)

Όσο η Ατζέντα 2030 θα τείνει προς την ολοκλήρωσή της, τόσο οι άνθρωποι θα αισθάνονται και πιο περιορισμένοι.

Ήδη τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά από «οδηγίες», τα Ηνωμένα Έθνη έχουν βάλει για τα καλά στο «οικολογικό παιχνίδι» την παγκόσμια αποχή από την κρεατοφαγία.

Με στοχευμένες προωθήσεις των κοινωνιών του μέλλοντος που θα είναι πλήρως απεξαρτημένες από τις «βλαβερές τροφές», δεν είναι λίγοι εκείνοι που δέχθηκαν να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες για το…καλό του πλανήτη.

Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι κατά καιρούς μελέτες που προωθούνται είτε απευθείας από τον ΟΗΕ είτε από οργανισμούς που λειτουργούν υπό την επίβλεψή του.

Η «Βιώσιμη διατροφή» είναι μόνο ένας από τους όρους που έχουν παρεισφρήσει τα τελευταία έτη στις ανθρώπινες κοινωνίες:

Σε παλιότερο δημοσίευμα του BBCnews διαβάζουμε:

«Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η κατανάλωση εντόμων μπορεί να συμβάλει στην στη μείωση της ρύπανσης.

Σημειώνει ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εντάξει στην διατροφή τους έντομα»

(Screenshot)

Ως εκ τούτου με τον ερχομό του 2020, οι διατροφικές αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να γίνουν όλο και πιο εμφανείς.

Στους «ακολούθους» της πολιτικής αυτής εντάσσεται η οργάνωση «Zero Waste Scotland», η οποία μέσω του Δρ.William Clark προτείνει:

«Τα έντομα θα προσφέρουν έναν βιώσιμο τρόπο παραγωγής περισσότερων τροφίμων με λιγότερους πόρους.

Προσφέρουν μια αξιόπιστη και βιώσιμη λύση στην έλλειψη πρωτεϊνών. Γιατί παρόλο που ο πλανήτης παράγει αρκετό φαγητό για όλους, περισσότερο από το ένα τρίτο πηγαίνει χαμένο έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην λαμβάνουν την πρωτεΐνη που χρειάζονται»

Μάλιστα οι…ειδικοί προτείνουν αυτού του είδους οι διατροφικές αλλαγές να ενταχθούν σταδιακά στις κουζίνες όλων των χωρών.

(ΦΩΤΟ:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί