• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εταιρεία προϊόντων ομορφιάς αφαιρεί λέξεις όπως «λευκό» και «λεύκανση» από προϊόντα της επειδή θεωρούνται…ρατσιστικές

Εταιρεία προϊόντων ομορφιάς αφαιρεί λέξεις όπως «λευκό» και «λεύκανση» από προϊόντα της επειδή θεωρούνται…ρατσιστικές

Η πλήρης παράνοια.

H εταιρεία Unilever ανακοίνωσε σήμερα ότι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των προϊόντων περιποίησης δέρματος που παράγει είναι η υιοθέτηση μιας πιο ευρείας ματιάς στην εικόνα της ομορφιάς.

Συγκεκριμένα, λέξεις όπως fair/fairness (ανοιχτό, ανοιχτόχρωμο) white/whitening (λευκό, λεύκανση) light/lightening (φωτεινό/ φωτισμός) θα αφαιρεθούν από τα τις συσκευασίες των προϊόντων και τις διαφημίσεις.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι να έχουμε μία παγκόσμια γκάμα προϊόντων περιποίησης, που είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, γιορτάζοντας τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία της ομορφιάς.

Αναγνωρίζουμε ότι η χρήση των λέξεων “ανοιχτός”, “λευκός”, “φωτεινός” υπονοούν ένα μονοδιάστατο ιδεώδες για την ομορφιά, που πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό… Καθώς εξελίσσουμε τα προϊόντα μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε και τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να τα επικοινωνήσουμε» ανέφερε η Σάνι Τζέιν, πρόεδρος Ομορφιάς και Προσωπική Φροντίδας στην Unilever.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η μάρκα Fair & Lovely (Ανοιχτόχρωμη Και Υπέροχη) αλλάζει όνομα και τρόπο προσέγγισης των καταναλωτών.

«Εργαζόμαστε στην εξέλιξη της μάρκας μας “Fair & Lovely”, που πωλείται στην Ασία και κινούμαστε προοδευτικά προς μια πιο πολυσυλλεκτική εικόνα της ομορφιάς… Αλλάξαμε τη διαφήμιση, την επικοινωνία και πρόσφατα τις συσκευασίες. Το επόμενο βήμα είναι ν’ αλλάξουμε το όνομα της μάρκας. Θέλουμε να γίνει μια μάρκα που γιορτάζει το λαμπερό κι ακτινοβόλο δέρμα, ανεξαρτήτως χρώματος», ανέφερε η Τζέιν.

(Από sputniknews – φωτο:pexels)