• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχονται δύσκολες μέρες! Πέτσας: «Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού πρέπει να γίνεται χωρίς ταμπού» – BINTEO

Έρχονται δύσκολες μέρες! Πέτσας: «Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού πρέπει να γίνεται χωρίς ταμπού» – BINTEO

«Κουρελόχαρτο» του Σύνταγμα και οι Ευρωπαϊκοί νόμοι.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για περαιτέρω άρση των περιορισμών, για τα προνόμια σε εμβολιασμένους, αλλά και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται, σημείωσε ότι σιγά-σιγά, μέχρι την 1η Ιουλίου, θα αίρονται οι περιορισμοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση από την 1η Ιουλίου.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για συγκεκριμένους τομείς εργαζομένων και σχετικά με το εάν αυτό το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέραν αυτών της Υγείας, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «όλη η συζήτηση πρέπει να γίνεται χωρίς ταμπού», ειδικό όταν πρόκειται για το «αυταπόδεικτο ζήτημα» της προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως είπε.