Οργή και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής βενζίνης και ντίζελ από το 2030, προκειμένου να μειωθεί αλλά και να ελεγχθεί η αυτοκίνηση στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για να επισπευσθεί η απαγόρευση των επιβατικών με θερμικά μοτερ, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πλέον η οργή ξεχειλίζει.
Συγκεκριμένα, σε υπόμνημα που έστειλε τον Ιούνιο του 2020, στην βρετανική κυβέρνηση, η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Κινητήρων (SMMT) εξέφρασε τις ανησυχίες της πως η κατάργηση των μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου όχι μόνο θα επέφερε δραματική μείωση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αλλά και θα έθετε πολλές θέσεις εργασίας σε κίνδυνο.
Με άλλα λόγια θα καταστρέψει την αυτοκινητοβιομηχανία.
Μάλιστα, η SMMT προβλέπει πως το 2025 οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων θα μειωθούν από τα 2,3 εκατ. στις 800 χιλιάδες, ενώ το 2035 η «βουτιά» θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Το Λονδίνο αδιαφορεί, θεωρώντας, όπως διατείνεται, πως η πτώση θα αποφευχθεί μέσω της στροφής των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα αγοράς, που θα διευκολύνουν την απόκτηση ενός αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Ωστόσο, η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Κινητήρων τονίζει ότι κανένα κίνητρο δεν είναι αρκετό για την αιφνίδια μετάβαση σε ένα καθεστώς ηλεκτροκίνησης, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

«Μέχρι να γίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά στο αγοραστικό κοινό και εξίσου πρακτικά με εκείνα που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μερικοί οδηγοί δεν θα τολμούν να αγοράσουν ένα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.
Επιφυλακτική στάση κρατά και η BMW, η οποία κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για ελλιπή επιστημονική τεκμηρίωση της απόφασής της να επισπεύσει την κατάργηση των θερμικών κινητήρων.
Υπογραμμίζεται πως η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης είχε, αρχικά, οριστεί για το 2040, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 ανακοινώθηκε πως θα επισπευσθεί για το 2035, μιας και όλα δείχνουν πως επισπεύδεται η Μεγάλη Επανεκκίνηση, η οποία υπαγορεύει την άμεση εφαρμογή της «πράσινης» Ατζέντας 2030 με τελικό σκοπό μίας κομμουνιστικού τύπου παγκόσμιας κυβέρνησης με αφορμή την διαχείριση της οικονομικής, υγειονομικής και υποτιθέμενης περιβαλλοντικής κρίσης.
Ο νέος στόχος του 2030 καταφτάνει μετά από αυτό που η κυβέρνηση περιέγραψε ως «εκτεταμένη διαβούλευση με κατασκευαστές και πωλητές αυτοκινήτων».
Μέχρι να επιτευχθεί η μετάβαση στο νέο καθεστώς, η κυβέρνηση επιτρέπει την πώληση υβριδικών αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2035. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν ΚΑΙ την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Βρετανική κυβέρνηση πως η επικείμενη απαγόρευση θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις και αυξημένη ανεργία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η συγκίνηση του «Greek Freak» – «Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής μου» – ΦΩΤΟ, vid
- Συγχαρητήρια Σ. Φάμμελου στην Εθνική Μπάσκετ: “Το χάλκινο μετάλλιο μας γεμίζει περηφάνια”
- Συγχαρητήρια Κ. Τασούλα στην εθνική μπάσκετ: “Όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν με ψυχή και ταλέντο”
- Τα δάκρυα του αρχηγού της Εθνικής Κώστα Παπανικολάου, vid
- Οι παίκτες της Εθνικής μας υπερήφανοι φόρεσαν τα μετάλλιά τους! ΦΩΤΟ
- Ν. Ανδρουλάκης για Εθνική μπάσκετ: Μας κάνατε περήφανους
- “Ψηλά η γαλανόλευκη”: Συγχαρητήρια του Κυρ. Μητσοτάκη στην εθνική για το χάλκινο μετάλλιο
- «Χάλκινη» η Εθνική μας στο Eurobasket! Στο βάθρο μετά από 16 χρόνια
- Η Μαράια και τα παιδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις κερκίδες, vid
- Πού ακριβώς οδηγούν οι δασμοί Τραμπ; Ελάχιστοι έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
