Τα νοικοκυριά στη Βρετανία θα δουν την ισχύ των δαπανών τους να μειώνεται κατά μέσο όρο 3.000 £ (3.471 $) μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με ανάλυση από το think tank Resolution Foundation, όπως αναφέρεται από τον Guardian.
Η μελέτη έδειξε ότι η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας θα μείωνε τα εισοδήματα των νοικοκυριών στη χώρα κατά 10% και θα ωθούσε επιπλέον 3 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.
Το νούμερο είναι ιδιαίτερα τρομακτικό αν το συνυπολογίσει μάλιστα με τους 10χιλ. πολίτες που εικάζεται ότι φέτος τον χειμώνα θα πεθάνουν στην κυριολεξία από το κρύο μέσα στα σπίτια τους!
Οι προοπτικές για το βιοτικό επίπεδο ήταν «σοκαριστικές» και «τρομακτικές», προειδοποίησε η δεξαμενή σκέψης, σημειώνοντας ότι χωρίς σοβαρή κρατική υποστήριξη, η πτώση στο εισόδημα του τυπικού νοικοκυριού θα ήταν διπλάσια από εκείνη στην παγκόσμια οικονομική κρίση.
Και όπου “κρατική υποστήριξη” βλ. επιδόματα…
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
- Υπό αμφισβήτηση η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή;
- Στη Βρετανία αύριο ο Β. Ζελένσκι









