• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίδομα κορωνοϊού: Είδηση «βόμβα» από την Βρετανία – BINTEO

Επίδομα κορωνοϊού: Είδηση «βόμβα» από την Βρετανία – BINTEO

Απίστευτο και όμως αληθινό…

Επίδομα 500 λιρών για όλους όσους κάνουν θετικό τεστ covid θεσμοθετήθηκε στην Βρετανία, ως κίνητρο σε όσους διαγιγνώσκονται θετικοί, προκειμένου να τηρούν τα μέτρα αυτοαπομόνωσης.

Αυτό είναι κάτι το πολύ σοβαρό, καθώς, πολλοί θα σπεύσουν να κάνουν τεστ και σε περίπτωση που βγουν θετικοί και ασυμπτωματικοί, θα λάβουν το επίδομα. Κατά αυτόν τον τρόπο τα κρούσματα θα αυξηθούν ραγδαία και τα μέτρα περιορισμού θα γίνουν ακόμα πιο σκληρά.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χθες πως τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού ενδέχεται να έχει μεγαλύτερο βαθμό θνητότητας.

«Εκτός από την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος – η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά – μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνητότητας», είπε ο Τζόνσον. «Οι επιπτώσεις από αυτό το νέο στέλεχος είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για το γεγονός ότι το NHS [το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας] βρίσκεται υπό τόσο έντονη πίεση» πρόσθεσε….

Δείτε το ρεπορτάζ για τα επιδόματα: