Έλον Μασκ εναντίον Τζορτζ Σόρος: Θέλει να καταστρέψει το δυτικό πολιτισμό

Ο επικεφαλής του Open Society Foundation και δισεκατομμυριούχος George Soros, είναι αφοσιωμένος για να προκαλέσει την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού,

δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk στο Twitter.


«Η οργάνωση Soros φαίνεται να θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού», έγραψε ο επιχειρηματίας απαντώντας σε δημοσίευμα στο οποίο ο χρηματοδότης κατηγορείται για κλιμάκωση της μεταναστευτικής κρίσης στο νησί της Λαμπεντούζα, στη νότια Ιταλία.


Σύμφωνα με τον Guardian, το Ίδρυμα Soros ασχολείται επίσης με την ασφάλεια των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.


Τον Αύγουστο, ο Elon Musk ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μηνύσει την Open Society για να σταματήσει την καταστολή της ελευθερίας του λόγου.


Οι δισεκατομμυριούχοι μοιράζονται μια μακρά ιστορία εχθρότητας. Έτσι, τον Μάιο, ο επικεφαλής του SpaceX δημοσίευσε μια ανάρτηση στην οποία κατηγόρησε τον Soros ότι μισεί την ανθρωπότητα και τον συνέκρινε με τον Magneto, τον ανταγωνιστή της σειράς κόμικ X-Men για μεταλλαγμένους υπερήρωες.


Ο Musk, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι με την υπόσχεση να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε ο ερευνητής δημοσιογράφος Michael Shellenberger ότι ο George Soros χρηματοδότησε ΜΚΟ ώστε να ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται προκειμένου να πιέσουν για περιορισμούς στην ελεύθερη έκφραση.


«Οι πολιτικοί και οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον George Soros λένε ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται, αλλά δεν αυξάνονται», έγραψε στην ανάρτησή του ο Shellenberger.


«Τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο: υψηλότερα από ποτέ και αυξανόμενα επίπεδα ανοχής των μειονοτήτων.


Ο λόγος που διαδίδουν παραπληροφόρηση μίσους είναι για να δικαιολογήσουν μια δρακόντεια καταστολή της ελευθερίας του λόγου».


Ο Musk αντέδρασε στην ανάρτηση σηματοδοτώντας τη συμφωνία του και δεσμευόμενος να κάνει μήνυση.


«Ακριβώς», έγραψε ο Musk. «To X θα υποβάλει νομική αγωγή για να σταματήσει αυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η αποκάλυψη!».

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Elon Musk καταφέρεται κατά του Soros. Πρόσφατα τον κατηγόρησε ότι μισεί την ανθρωπότητα.


Επίσης, με ένα tweet ο Musk έγραψε ότι «ο Soros μου θυμίζει τον Μαγκνέτο» – τον μεταλλαγμένο αντι-ήρωα της σειράς κόμικ X-Men (Στο σύμπαν των ιστοριών της Marvel, ο Μαγκνέτο είναι επιζών του Ολοκαυτώματος).

(bankingnews – απεμπε-EPA-DPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί