Κίνδυνος στην Υγεία: Ελληνικά νοσοκομεία στα χέρια της ίδιας πολυεθνικής

«Χάνεται» παντού ο έλεγχος

Τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας περνούν στα χέρια της ίδιας πολυεθνικής! Η κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, λόγω της αριστερόστροφης συγκεντρωτικής πολιτικής υπερφορολόγησης, οδηγεί, πολύ φοβόμαστε, την χώρα όχι σε επωφελείς επενδύσεις αλλά σε παράδοση, εν αρχή, ιδιωτικών νοσοκομείων σε ξένα funds.

Μετά το Metropolitan και το Ιασώ General, πωλήθηκε στην CVC Capital Partners και το νοσοκομείο «Υγεία» για 281 εκατ. ευρώ, ενώ έπεται ενδεχόμενα και το Ερρίκος Ντυνάν.

Το πρωί η Marfin Investment Group ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι δέχθηκε από τη νεοσύστατη HELLENIC HEALTHCARE, πίσω από την οποία βρίσκεται το παγκοσμιοποιητικό fund CVC Partners, δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Μία προσφορά που η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ομόφωνα θεώρησαν ικανοποιητική παραχωρώντας στην HELLENIC HEALTHCARE περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν η εταιρεία που έχει αποκτήσει ήδη τα νοσοκομεία Metropolitan και ΙΑΣΩ προσφέρει 0,92 ευρώ για κάθε μετοχή που κατέχει η MIG. Κάτι που σημαίνει πως το συνολικό τίμημα ξεπερνά τα 197,9 εκατ. ευρώ, αφού πρόκειται για το 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για μία προσφορά που αποτιμά τον Όμιλο συνολικά στα 281,27 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα προτείνεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» που πλέον αναδεικνύεται σε έναν απ’ τους πρωταγωνιστές του κλάδου Υγείας στην χώρα μας.

Η CVC, που ιδρύθηκε το 1981, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς διεθνών κεφαλαίων παγκοσμίως, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 300 τοποθετήσεις. Διαχειρίζεται πάγια άνω των 52 δισ. δολαρίων, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Σιγά-σιγά λοιπόν η παγκόσμια υγεία τίθεται υπό τον έλεγχο όλο και λιγότερων χεριών, μέχρι ένα κέντρο διαχείρισης να ελέγχει τα πάντα. Αυτό θα ήταν και η πεμπτουσία των «εραστών» της παγκοσμιοποίησης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu