• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ελλάδα των διακρίσεων. Γεωργιάδης: «Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους» – BINTEO

Η Ελλάδα των διακρίσεων. Γεωργιάδης: «Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους» – BINTEO

Με τον καιρό θα ακολουθήσουν φυσικά κι άλλες δραστηριότητες.

Το ενδεχόμενο να απολαμβάνουν κάποια «προνόμια» μόνο οι εμβολιασμένοι, με πιστοποιητικό που θα το αποδεικνύει, εξετάζουν οι Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορωνοϊό.

Οπως ανέφερε το υφυπουργείο Αθλητισμού επίσημα για τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξής τους, π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα και ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN.

O αρμόδιος Υπουργός αποκάλυψε πως τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και από τα τέλη Ιουνίου για τον υπόλοιπο πληθυσμό!

Δείτε από το 6ο λεπτό την αναφορά στα γυμναστήρια:

.

Έρχονται νέα προνόμια;

Όπως δήλωσε μάλιστα και η Βάνα Παπαευαγγέλου στη χθεσινή της ενημέρωση, «σαφώς και έχουν συζητηθεί τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασθέντες».

«Αλλά πραγματικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες» εξήγησε.

Και συνέχισε:

«Και σήμερα πάλι το συζητήσαμε. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη που θα έχουν αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί.

Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν – πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε – σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα. Είναι κάτι το οποίο όμως ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο θα σας το ανακοινώσουμε»