Έκτακτες ασκήσεις για ΕΘΝΙΚΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ τον χειμώνα στη Βρετανία

Ετοιμάζεται η Ευρώπη για τον χειρότερο μεταπολεμικό χειμώνα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει πολεμικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις διακοπές ρεύματος που ενδεχομένως να διαρκέσουν έως και 7 ημέρες σε περίπτωση εθνικού μπλακ άουτ εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την ασφάλεια του εφοδιασμού αυτόν τον χειμώνα.

Ο Guardian επικαλείται έγγραφα με την ένδειξη «official sensitive», τα οποία προειδοποιούν ότι σε ένα «λογικό σενάριο χειρότερης περίπτωσης» όλοι οι τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της παροχής τροφίμων και νερού, των επικοινωνιών και της ενέργειας θα μπορούσαν να «διαταραχθούν σοβαρά» για έως και μια εβδομάδα.

Τα σχέδια, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, καταγράφουν ότι οι υπουργοί θα δώσουν προτεραιότητα στην παροχή τροφής, νερού και στέγης σε νέους και ηλικιωμένους, καθώς και σε εκείνους που έχουν ευθύνες φροντίδας, εάν η χώρα αντιμετωπίσει μπλακ άουτ, με το Met Office να προειδοποιεί ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο ενός κρύου χειμώνα.

Οι αξιωματούχοι του Whitehall δοκιμάζουν επί του παρόντος το “πρόγραμμα Yarrow”, το εμπιστευτικό σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, και έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά ασκήσεων με κυβερνητικά τμήματα και συμβούλια σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το διακυβερνητικό σχέδιο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2021, πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τη βελτίωση του σχεδιασμού και της ανθεκτικότητας σε περίπτωση σημαντικού τεχνικού σφάλματος στο Εθνικό Δίκτυο.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο ενός μπλακ άουτ έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα του πολέμου, με κυβερνητικούς γνώστες να παραδέχονται ότι οι ασκήσεις σχεδιασμού είχαν αποκτήσει νέο επείγοντα χαρακτήρα ως αποτέλεσμα της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης, η οποία οδήγησε σε αύξηση των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών.

(ΦΩΤΟ:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί