Έκανες εμβόλιο; Πάρε μπόνους! Νέα εποχή στην εργασία…vid

Βρετανία, Αμερική, Κύπρος και μετά γιατί όχι Ελλάδα…

Ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου Amazon ανοίγει τον δρόμο, προκειμένου να γίνονται διακρίσεις και στον χώρο της εργασίας, καθώς συνήθως ο τρόπος λειτουργίας πολυεθνικών -και δη των γνωστών-  αποτελούν πρότυπα για επιχειρήσεις ακόμα και για κρατικούς οργανισμούς.

Χθες λοιπόν ο κολοσσός ανακοίνωσε την δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, κυρίως χάρη στο άνοιγμα νέων κέντρων διανομής, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι στρέφονται στις πολυθνικές, οι οποίες αντέχουν την κρίση, ακόμα και αν, καρά περίπτωση, έχουν ζημία.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει βάλει πλώρη και προς τους Έλληνες (Κύπρος) θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων του στην χώρα σε 55.000 άτομα έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση. Επιπλέον, η Amazon ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη 75.000 επιπλέον υπαλλήλων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNBC -και εδώ είναι το ζουμί- η εταιρεία αποφάσισε να παραχωρήσει μπόνους 100 δολαρίων σε όσους ξεκινήσουν εργασία στον τομέα αποθηκών και μεταφορών και έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Παρόμοια τακτική ακολούθησαν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Target, McDonald’s και Kroger.

Σημειώνεται πως η Amazon, έχε καταθέσει αίτηση για να εγγράψει εταιρεία με την επωνυμία AMAZON DATA SERVICES (CYPRUS) LIMITED στον Έφορο Εταιρειών.

Πρόκειται για την Amazon Data, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο, που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη πολυεθνικών μεγαθηρίων στον τομέα της τεχνολογίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία σκοπεύει να έχει φυσικά παρουσία στο νησί, μεταφέροντας στην Κύπρο τις εργασίες της στην Ιρλανδία.