Είστε έτοιμοι;; Μετά τα σπίτια, αυτό μας λένε και για τα οχήματα, vid

Κοινόχρηστα σπίτια, κοινόχρηστα οχήματα, κοινόχρηστα ρούχα και πάει λέγοντας!

Με όχημα ορισμένα εύηχα σλόγκαν όπως το «είναι καλό να μοιράζεσαι», τα τελευταία χρόνια κορυφώνεται η προώθηση της ιδέας των «κοινόχρηστων αγαθών».

Η συζήτηση έχει περάσει πλέον για τα καλά και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, η αγορά των οποίων έχει καταστεί απαγορευτική για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδόν οι μισοί από τους καταναλωτές (49%) σκέφτονται να αποκτήσουν αυτοκίνητο μέσω συνδρομής, παρά να το αγοράσουν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Οι καταναλωτές αποκτώντας αυτοκίνητο με συνδρομή, ουσιαστικά αποφεύγουν το υψηλό αρχικό κόστος αγοράς και λαμβάνουν μια πιο ευέλικτη, πιο βραχυπρόθεσμη δέσμευση από τη μίσθωση. Οι συνδρομές συνήθως συνοδεύονται και από άλλα πρόσθετα προϊόντα, όπως η μικτή ασφάλιση, η συντήρηση και η οδική βοήθεια.

Πρόκειται για μία «μόδα των καιρών» που έχει κερδίσει ιδίως τις πιο νεαρές ηλικίες, που είναι εκείνες που έχουν πληγεί από τις διαδοχές κρίσεις των τελευταίων ετών.

Τι ακούστηκε στο WEF

Η Δανή βουλευτής και συνομιλήτρια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, ‘Young Global Leader’, Ida Auken, μίλησε ξανά για ένα μέλλον χωρίς ιδιοκτησία, όπου προϊόντα, υπηρεσίες και φυσικά άλλοτε μεγάλα περιουσιακά στοιχεία όπως το σπίτι ή το αυτοκίνητο θα είναι πλέον… κοινόχρηστα!

Αυτό είναι όχι ένα μέλλον στο οποίο οδηγούμαστε, αλλά ένα παρόν που ζούμε αυτή τη στιγμή!

«Θα μπορούσαμε να μειώσουμε κατά 40% τονα ριθμό των αυτοκινήτων εάν τα χρησιμοποιούσαμε πιο έξυπνα. Το ενδιαφέρον κομμάτι με την τεχνολογία είναι ότι καθιστά την κοινή χρήση πιο εύκολη και διασκεδαστική!

Κάποτε ήταν δύσκολο να μοιραστείς. Αλλά εάν απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο του γείτονά σου επειδή διαθέτει ένα smartphone και μία εφαρμογή και δεν χρειάζεται καν να γνωρίζεις τον γείτονα για να μπεις μέσα στο αμάξι ή να βρεις κάποιον τρόπο να μοιράζεσαι να έξοδα»:

απεμπε-EPA-KEYSTONE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί