«Είμαι ενθουσιασμένος», λέει ο Bill Gates για την εξέλιξη της ΑΙ

Δηλώνει ανυπόμονος αν και θεωρεί πως οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο δεν είναι ακόμα έτοιμες.

Ο Γκέιτς μίλησε στο ABC News για τις απόψεις του για την τεχνητή νοημοσύνη και τι σημαίνει για το μέλλον του κόσμου.

«Συχνά μένουμε έκπληκτοι από το πόσο καλή είναι. Μερικές φορές απογοητευόμαστε με κάτι που δεν μπορεί να κάνει σωστά. Είναι οι πρώτες μέρες (σ.σ. της ΑΙ), αλλά είναι επαναστατική», είπε ο αρχικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος «φιλάνθρωπος»..

Σημείωσε ότι βλέπει μεγάλες δυνατότητες για την τεχνητή νοημοσύνη, όντας ικανή να «ταρακουνήσει» ολόκληρους κλάδους της καθημερινότητάς μας, αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

«Στην υγεία και την εκπαίδευση, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα είναι φανταστικό. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Η βελτίωση της εκπαίδευσης, ξέρετε, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία ή ακόμα και σε σχολεία των προαστίων, έχουν αυτόν τον τρόπο να λαμβάνουν υπέροχα σχόλια. Ξέρετε, είμαι ενθουσιασμένος».

Ο Γκέιτς είπε επίσης πόσο εντυπωσιασμένος ήταν από το λογισμικό ChatGPT του OpenAI και τα άλματα που είχε κάνει τον τελευταίο χρόνο, δηλώνοντας στο ABC News:

«Έμεινα έκπληκτος πέρυσι που πηγαίνοντας από το GPT-3 στο GPT-4, βελτιώθηκε τόσο πολύ».

Ο κίνδυνος της ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης ήταν επίσης στο μυαλό του Gates και επί τούτου εξέφρασε ορισμένες από τις ανησυχίες του σχετικά με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας και τις αρνητικές συνέπειες εάν χρησιμοποιηθεί με κακές προθέσεις.

«Όλοι φοβόμαστε ότι ένας κακός μπορεί να αρπάξει την τεχνολογία».

Και ενώ ο δισεκατομμυριούχος εμβολιολάγνος είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν μεγάλες αποφάσεις ακόμη, πιστεύει ότι τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης υπερτερούν των μειονεκτημάτων και ότι η συζήτηση γύρω από αυτήν κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση .

(απεμπε-EPA-Reuters photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί