• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εικόνα ΣΟΚ σε οικοδομή: «Απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους» – Ένας νέος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ γεννιέται στην Ελλάδα

Εικόνα ΣΟΚ σε οικοδομή: «Απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους» – Ένας νέος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ γεννιέται στην Ελλάδα

Ακόμα και τα σκυλιά θα έχουν καλύτερη μοίρα...

Για πάνω από 60 χρόνια πριν από τον Ιούνιο του 1928, οι περισσότεροι Κινέζοι είχαν αποκλειστεί από το να μπαίνουν στα ίδια τους τα πάρκα, τα οποία διοικούνταν από το ελεγχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Σαγκάης (SMC) του λεγομένου Διεθνούς Διακανονισμού.

Ο Διεθνής Διακανονισμός της Σαγκάης προήλθε από τηn συγχώνευση το 1863 των βρετανικών και αμερικανικών θυλάκων στην περιοχή, όπου Βρετανοί υπήκοοι και αμερικανοί πολίτες θα απολάμβαναν εξωεδαφική και προξενική δικαιοδοσία υπό τους όρους των συνθηκών που υπογράφηκαν τον 19ο αιώνα με την δυναστεία του Qing, μετά την ήττα του στρατού Qing από τους Βρετανούς στον Πρώτο Πόλεμο του Οπίου.

Οι Βρετανοί λοιπόν, φέρνοντας τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην περιοχή, όπως έπραξαν αργότερα και με την Κύπρο, τοποθέτησαν πινακίδες «No dogs and Chinese allowed – Δεν επιτρέπονται σκύλοι και Κινέζοι», προκειμένου να υποτιμήσουν τον ντόπιο πληθυσμό.

Οι Κινέζοι απαγορεύονταν να μπουν σε μέρη μέσα στο ίδιο τους το κράτος.

Η συγκεκριμένη φράση έχει μείνει ως σύμβολο ρατσισμού στις μέρες μας, όπου, κατά τα φαινόμενα, αναδύεται ένα νέο είδος ρατσιστικής συμπεριφοράς και μάλιστα στην ίδια μας την χώρα.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από οικοδομή, στην οποία από 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

Δείτε λοιπόν τις δύο φωτογραφίες σε αντιπαράθεση! Από την μία απαγορεύονται οι Κινέζοι και τα σκυλιά, από την άλλη οι ανεμβολίαστοι! Με την διαφορά πως στην οικοδομή θα μπαίνουν ακόμα και τα σκυλιά!

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.