• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντίστροφη μέτρηση! Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό διαβατήριο COVID!!! ΦΩΤΟ

Αντίστροφη μέτρηση! Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό διαβατήριο COVID!!! ΦΩΤΟ

Αυτό έδειξε ο επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια

Έγινε το πρώτο βήμα! Το πρώτο ευρωπαϊκό υγειονομικό διαβατήριο παρουσιάστηκε την Κυριακή (28/03) από τον επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια, Τιερί Μπρετόν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του thelocal.it, το νέο πιστοποιητικό «θα είναι διαθέσιμο σε δύο ή τρεις μήνες» τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Εκτός των άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Από την ώρα που δυνάμεθα να είμαστε βέβαιοι πως κάθε Ευρωπαίος που θέλει να εμβολιαστεί, θα έχει δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο, όπως θα συμβεί στους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, θα ήταν καλό να έχουμε πιστοποιητικό υγείας που να αποδεικνύει την κατάστασή σας».

«Η εφαρμογή του ταξιδιωτικού πιστοποιητικού για την υγεία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, το οποίο θα επιτρέψει την συνέχιση των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη».

Στην ψηφιακή εκδοχή του υγειονομικού διαβατηρίου, η οποία ενδέχεται να επικρατήσει, θα περιλαμβάνεται ένας κωδικός QR με τα προσωπικά στοιχεία και με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Από την άλλη, η έντυπη έκδοση θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα και την ημερομηνία γέννησης, καθώς και τον αριθμό διαβατηρίου που είναι πιστοποιημένος με κωδικό QR, αναφέροντας εάν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο ή αν είναι φορέας κορωνοϊόύ

Μέχρι στιγμής, όπως ισχυρίστηκε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «για εκείνους που δεν έχουν κάνει ούτε το εμβόλιο ούτε έχουν περάσει την ασθένεια, θα ζητηθεί τεστ PCR».

Αργότερα δεν αποκλείεται να επιβληθεί σε όλους ψηφιακή ταυτότητα, η οποία θα αναφέρει τα πάντα για τον κάθε έναν.

Για την ώρα δείτε τι έδειξε ο επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: