«Εάν μπορέσουμε να το επιβάλλουμε»: Τι ανακοίνωσε για το Αιγαίο ο Μητσοτάκης; vid

Δείτε τι ειπώθηκε σε ανύποπτο χρόνο...

Στην πρωινή του συνέντευξη εφ ‘όλης της ύλης στο OPEN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο περιβόητο θέμα των θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, όντας κάθετος ότι πάνω σε περιοχές που η Ελλάδα ασκεί την κυριαρχία της η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο.

Ακούστε με προσοχή τι είπε ο πρωθυπουργός για «ειδικές ζώνες πέριξ των νησιών» στις οποίες δεν θα επιτρέπεται το ψάρεμα!!

Και αυτό το δήλωσε με αφορμή τις… καταγγελίες περί «υπεραλίευσης»!

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα και έχει αυξημένες υποχρεώσεις σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι και υποχρέωση που έχουμε και εμείς απέναντι στο οικοσύστημά μας. Αλλά να σας εξηγήσω τι είναι αυτό (σ.σ. οι θαλάσσιες ζώνες/πάρκα) για να καταλάβουν και οι τηλεθεατές.

Έχουμε πρόβλημα υπεραλίευσης. Εάν καθορίσουμε κάποιες ζώνες πέριξ των νησιών ως ζώνες προστασίας όπου δεν θα επιτρέπουμε το ψάρεμα και είναι κάτι το οποίο μπορέσουμε να επιβάλλουμε (χαμόλεγα), αυτόματα θα δημιουργήσουμε ζωτικό χώρο για τον θαλάσσιο πλούτο να αναπαράγεται.

Το είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπου ένας χρόνος δεν ψαρέψαμε και μας έλεγαν ξαφνικά οι ψαράδες “πόσα περισσότερα ψάρια υπήρχαν”. Άρα μην τα παρεξηγούμε όλα και μην θεωρούμε ότι όλες οι ενέργειες της Ελλάδας εντάσσονται σε κάποια σχέδια που δεν τα λέμε φανερά»:

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί