Ε, όχι! Αυτούς τους Έλληνες οδηγούν στα δικαστήρια – Ποιος θα δώσει την… «λύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστολές με την απειλή ότι θα τους κόψουν το ρεύμα και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια λαμβάνουν χιλιάδες οφειλέτες της ΔΕΗ,

την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενεργειακής φτώχειας.

Μάλιστα, όσοι λαμβάνουν τις απειλές, θα έπρεπε, υποτίθεται, να έχουν προστατευτεί καθώς είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Όπως μεταδίδεται, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι του ΚΟΤ απειλούνται με επίσημες επιστολές από την ΔΕΗ ότι σε περίπτωση που δεν πληρώσουν ή διευθετήσουν την οφειλή, θα τους κοπεί το ρεύμα και η ΔΕΗ στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στα δικαστήρια.

Ναι πολύ καλά διαβάσατε στα δικαστήρια!

Οι περισσότεροι αδυνατούν ακόμα και να καταβάλουν τα ελάχιστα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Χαρακτηριστικό είναι πως χωρίς ρεύμα μένουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την χώρα καθώς η οικονομική δυσπραγία έχει φέρει σε απόγνωση τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR», τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δείχνουν έκρηξη κατά 313% των αποσυνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία τριετία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να είναι πελάτες της ΔΕΗ. Από 56.256 το 2015 εκτοξεύτηκαν σε 232.494.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τη ΡΑΕ, για την προαναφερόμενη περίοδο αυξήθηκαν κατά 13,9% και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα που εντάχθηκαν στις ειδικές κατηγορίες φθηνότερης κιλοβατώρας. Ο αριθμός τους έφτασε στους 693.487.

Τα μεγέθη αυτά που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» αναδεικνύουν το μέγεθος και την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2015-2017 καθώς το 12% των οικιακών καταναλωτών δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά διαβίωσης αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για το 2017 στο 3% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων διακόπηκε από τη ΔΕΗ η παροχή ρεύματος εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Και τώρα θέλουν να τους οδηγήσουν στα δικαστήρια.

Ενδεχόμενα, την «λύση» δώσει μια παγκόσμια αρχή, η οποία θα προσφέρει στους φτωχούς και φτωχοποιημένους πολίτες, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες, δωρεάν ρεύμα, ώστε να την αποδεχθούν μετ’ επευφημίας.

Εκτός και αν πέσουν επιτέλους οι φόροι, ενισχυθεί η παραγωγική οικονομία και οι πραγματικά έχοντες ανάγκη στηριχθούν από τους ίδιους τους συμπολίτες τους, οι οποίοι θα δουλεύουν, πληρώνοντας λογικούς φόρους και εισφορές.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR από το 15.58:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu