• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δραματική προειδοποίηση Πούτιν: «Εκατομμύρια ανθρώπων θα πεινάσουν λόγω κορωνοϊού»

Δραματική προειδοποίηση Πούτιν: «Εκατομμύρια ανθρώπων θα πεινάσουν λόγω κορωνοϊού»

Αναμφισβήτητα τα αποτελέσματα του κορωνοϊού σε οικονομία και κοινωνία είναι πολύ πιο δραματικά από τον ίδιο τα όσα επιφέρει ο ίδιος ο ιός.

Πάνω σε σε αυτό στάθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας τους ηγέτες του κόσμου για τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που λόγω των παρενεργειών του κορωνοϊού (π.χ. lockdowns) θα βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4,4%» , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής των χωρών της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού), επισημαίνοντας ότι το συνολικό ΑΕΠ των χωρών Ασίας Ειρηνικού μειώθηκε κατά 2,5%.

«Ανησυχητικές τάσεις παρατηρούνται στην οικονομία και τον κοινωνικό τομέα. Εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής αναταραχής κάτω από το όριο της φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη συσσωρεύσει μια αξιοσημείωτη επιστημονική και κλινική εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ αναφερόμενος στα ρωσικά εμβόλια Sputnik-V και EpiVacKorona, τόνισε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως και ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου.