• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Δουλέψτε λιγότερο ή και καθόλου!»: Εξαπλώνεται σαν «ιός» και έφτασε στην Ελλάδα – Ποιο το επόμενο βήμα; (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δουλέψτε λιγότερο ή και καθόλου!»: Εξαπλώνεται σαν «ιός» και έφτασε στην Ελλάδα – Ποιο το επόμενο βήμα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα «μόδα» σε πολλές (νέες κυρίως) επιχειρήσεις έχει γίνει η 4ημερη εργασία.

του Άρη Δημόπουλου

Στον δρόμο για μία πλήρως αυτοματοποιημένη κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα συντηρούνται αποκλειστικά και μόνο χάρη στην τεχνολογία, η νέα «τάση» που εδραιώνεται από τη Νέα Τάξη στους χώρους εργασίας εξαπλώνεται ραγδαία.

Ο λόγος για την 4ημερη εργασία με όχι παραπάνω από 5 ή 6 ώρες δουλειάς την ημέρα, μέτρο το οποίο ήδη εφαρμόζουν επιχειρήσεις με πολλούς χιλιάδες εργαζομένους σε όλο τον πλανήτη.

Η ιδέα σαφώς δεν είναι καινούργια, ωστόσο «προωθήθηκε» στους ανθρώπους μέσω δήθεν τεκμηριωμένων επιστημονικών ερευνών και πειραμάτων.

Όλα βέβαια για το….καλό των ανθρώπων! Σωστά;

Πριν προχωρήσουμε, θυμηθείτε τι έλεγε ο παγκοσμιοποιητής και δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ:

.

Όλα ξεκίνησαν όταν εταιρείες όπως η Microsoft Japan πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη και έκαναν το πείραμα της 4ήμερης εργασίας με τις ίδιες αποδοχές.

Τα…αποτελέσματα ήταν πως η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 40%, κάτι που βεβαίως διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ της Νέας Τάξης ταχύτατα.

Έκτοτε όλο και περισσότερες είναι οι εταιρείες που εφαρμόζουν την συγκεκριμένη πολιτική, ενώ το «νέο κύμα» ήρθε και στη χώρα μας.

Αναφερόμαστε στην πασίγνωστη ‘Skroutz’, μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου με εκατομμύρια Έλληνες ουσιαστικά να «ψωνίζουν» από εκεί.

.

Η…αντίπερα όχθη

.

Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που εφήρμοσαν το εν λόγω μέτρο και όχι μόνο δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι, αλλά ομολογούν πως οι εταιρείες τους κινδύνευσαν άμεσα.

Ο λόγος; Έχασαν ή κινδύνευσαν να χάσουν τους εργαζομένους τους!

Μία εταιρεία εξ αυτών ήταν η startup Tower Paddle Boards με έδρα την Καλιφόρνια, ο CEO της οποίας παραδέχθηκε πως το μέτρο της 5ωρης εργασίας με τις ίδιες αποδοχές είχα καταστροφικά αποτελέσματα:

«Είχα μια ομάδα εννέα ατόμων και έχασα τους τέσσερις μέσα σε μια περίοδο 90 ημερών. Τον έναν τον απέλυσα, αλλά οι άλλοι τρεις έφυγαν»

Ο Stephan Aarstol, παραχωρώντας συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC τόνισε πως και άλλες εταιρείες αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα με το συγκεκριμένο μέτρο.

Όπως είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί, τέτοιες απόψεις-διαπιστώσεις όσο κι αν στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα, δεν πρόκειται να «παίξουν» στα ελεγχόμενα από τη Νέα Τάξη ΜΜΕ.

Καθώς λοιπόν η «μόδα» της ολιγοήμερης εργασίας θα προχωράει, είναι απλά ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσει να γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ με ψήφιση νόμων από τα κράτη.

Ήδη το πρώτο βήμα έγινε για να δεχθούν εκούσια οι άνθρωποι και τα…υπόλοιπα.

(φωτο:pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...