• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • ΔΩΡΕΑΝ και μαζικά δίνουν τα σπίτια τους στο Κράτος – Δεν θα πιστεύετε όσα διαβάζετε (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΩΡΕΑΝ και μαζικά δίνουν τα σπίτια τους στο Κράτος – Δεν θα πιστεύετε όσα διαβάζετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος της Ατζέντας 2030 είναι να μην υπάρχει περιουσία, αλλά όλα να ελέγχονται από το Κράτος ή τις πολυεθνικές.

Τι σημαίνει αυτό; Μεγαλύτερη εξάρτηση από την εξουσία και άρα λιγότερη ελευθερία.

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, παρουσιάζοντας χρόνια τώρα το σχέδιο της Ατζέντας 2030, η οποία στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην απόλυτη κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, έκανε λόγο πως θα έρθει η ώρα που λόγω φόρων πολίτες θα ξεφορτώνονται τα ακίνητά τους, τα οποία θα περνούν στην παγκόσμια εξουσία, καθώς το κράτος, εκτός από ανοργάνωτο, χρωστάει παντού.

Στο Δημόσιο πλέον καταλήγουν εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών, όχι εξαιτίας οφειλών στην Εφορία, αλλά εξαιτίας αποποιήσεων κληρονομιών, καθώς πλέον το να έχει κάποιος περιουσία, δεν συμφέρει.

Σύμφωνα με στοιχεία φορέων της αγοράς ακινήτων, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», υπολογίζεται ότι το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, είτε λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς είτε επειδή εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής του ακινήτου, π.χ. λόγω υψηλού ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου.

Πρόκειται, για χαρακτηριστικό δείγμα της απόγνωσης χιλιάδων νοικοκυριών, που, υπό το οικονομικό και φορολογικό βάρος που συνεπάγεται πλέον η κατοχή ακινήτου, σπεύδουν να το εκχωρήσουν στο Δημόσιο δωρεάν.

Ναι καλά διαβάσατε: ΔΩΡΕΑΝ!

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών της χώρας παραμένει απαξιωμένο, ενώ η απουσία αγοραστικής ζήτησης είναι δεδομένη. Έτσι, δυσχεραίνεται η δυνατότητα των κληρονόμων να εντοπίσουν αγοραστή και, σε συνεννόηση μαζί του, να προχωρήσουν στην αποδοχή κληρονομιάς.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι -μακράν της δεύτερης- η χώρα με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε ό,τι αφορά τις δαπάνες στέγασης, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερβολικά επιβαρυμένος με δαπάνες στέγασης είναι τετραπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Συγκεκριμένα, το 2016, στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία δαπανούν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης ανήλθε σε 40,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 11,1%.

Τα σχόλια δικά σας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu