• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διπλή «βόμβα»! Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Διπλή «βόμβα»! Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»!

«Φωτιές» άναψε η σημερινή παρέμβαση του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μιλώντας για κλιμακωτά ανοίγματα της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε μια πορεία διακύμανσης, η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά σε μια μείωση των κρουσμάτων».

Ωστόσο δύο σημεία από τα λεγόμενά του αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το πρώτο αφορά τον περιβόητο «κόφτη» στα SMS εξόδου που στέλνουν καθημερινά οι πολίτες, ένα μέτρο που δεν απέκλεισαν μάλιστα τις προάλλες μέχρι και στελέχη της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε τη στάση που κράτησε στις αρχές του μήνα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας πως το μέτρο του «κόφτη» βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, αν και επί της ουσίας είναι ανεφάρμοστο.

Ο κ. Σαρηγιάννης από την άλλη πλευρά τόνισε πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αλλά θα είναι διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή!

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιαθεί η προσοχή μας και το οποίο ακούγεται πρώτη φορά στον «αέρα» αφορά τη μετακίνηση από νομό σε νομό ΜΟΝΟ για τους εμβολιασμένους!

Όσο για αυτό το μέτρο, λεπτομέρειες για το οποίο δεν γνωρίζουμε για την ώρα, ο Καθηγητής του ΑΠΘ δήλωσε πως όλα θα εξαρτηθούν από το υπάρχει μετάδοση του ιού και μετά το εμβόλιο.

Ο ίδιος σημείωσε όμως ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν απίθανη!