Δημητριακά τέλος στην Βενεζουέλα

Οι αρχές της Βενεζουέλας κατέλαβαν εργοστάσιο, το οποίο ανήκε στην αμερικανική εταιρεία δημητριακών Kellogg.

Μια κίνηση που αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ότι αποχωρεί και σταματά τις εργασίες στη χώρα λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασής της.

Στο μεταξύ την Κυριακή στήνονται οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στη Βενεζουέλα.

Η εταιρεία απέδωσε την αποχώρησή της στη φτωχή πρόσβαση σε πρώτες ύλες και στα ελάχιστα χρήματα για εισαγωγή προϊόντων εξαιτίας ελέγχων συναλλάγματος που μείωσαν τη δυνατότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της θυγατρικής της στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, χαρακτήρισε το κλείσιμο της εταιρείας «αντισυνταγματικό και παράνομο». Πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο παραδίδεται στα χέρια των εργατών και παράλληλα έστειλε στα «τσακίδια» την Kellogg. «Η εταιρεία έχει παραδοθεί στους εργάτες», δήλωσε σε ένα συλλαλητήριο στην κεντρική πολιτεία του Carabobo. «Θα συνεχίζει να λειτουργεί στα χέρια της εργατικής τάξης», συμπλήρωσε

Από την πλευρά της, η αμερικάνικη εταιρεία προειδοποίησε πως δεν θα δεχτεί πωλήσεις των brands της χωρίς να έχει δώσει η ίδια σχετική έγκριση κι εξέφρασε την ελπίδα πως θα επιστρέψει μελλοντικά στη Βενεζουέλα.

Από Athensvoice