• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Να εμβολιαστούν τα παιδιά» για να έρθει κανονικότητα! Δήλωση «βόμβα» για την Ελλάδα

«Να εμβολιαστούν τα παιδιά» για να έρθει κανονικότητα! Δήλωση «βόμβα» για την Ελλάδα

Ανακοινώνουν τι μέλλει γενέσθαι οι «ειδικοί»

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Sputnik, θεωρεί πως για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα θα πρέπει να εμβολιαστεί το 75% του γενικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.

«Εάν εμβολιαστεί περίπου το 75% του συνόλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, πιστεύω ότι τα πράγματα θα έρθουν σχεδόν στην πλήρη κανονικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δερμιτζάκης σημειώνει ότι θα χρειαστεί μια δυναμική στρατηγική για να σπεύσει ο κόσμος που τώρα είναι επιφυλακτικός έναντι του εμβολιασμού και όταν γίνει αυτό και εμβολιαστεί το 75% του πληθυσμού που μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, «τότε τα πράγματα θα είναι κανονικά». Ξεκαθάρισε πως «δεν συμμερίζεται» επιστημονικές απόψεις περί επιστροφής στην κανονικότητα το 2022.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών αναφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου ήδη όπως είπε «εμβολιάζονται τα παιδιά από 16 ετών και άνω» καθώς και ότι «ήδη έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες από την Pfizer οι οποίες δείχνουν ότι μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά από τα 12 έτη».

«Επομένως μπορεί να προκύψει αυτό το ερώτημα σύντομα και στην Ευρώπη και την Ελλάδα», σημείωσε, την ώρα όμως που η επιφύλαξη έναντι των εμβολίων, μετά από συγκεκριμένα περιστατικά παρενέργειών, δυναμώνει.

Θα παρθεί το ρίσκο να εμβολιαστούν και παιδιά;;;