• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δικαίωσαν τον Λιακόπουλο στο Βερολίνο – Γι’ αυτό θα παραδώσουν «ψυχή και σώμα» οι άνθρωποι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικαίωσαν τον Λιακόπουλο στο Βερολίνο – Γι’ αυτό θα παραδώσουν «ψυχή και σώμα» οι άνθρωποι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσα χρόνια πάνε που ο Λιακόπουλος είχε μιλήσει για το τεχνητό κρέας εργαστηρίου;

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τώρα έρχεται ο άνθρωπος που φέρεται να έφτιαξε το πρώτο μπέργκερ σε εργαστήριο και τον επιβεβαιώνει.

Στις 9. Νοεμβρίου, ο Ολλανδός καθηγητής Φυσιολογίας, Mark Post, Μίλησε με κάθε επισημότητα για το κρέας του μέλλοντος, στο πολιτιστικό κέντρο  Radyalsystem στις όχθες του ποταμού Spree, στο ανατολικό Βερολίνο, όπου παλιά κυριαρχούσε το σοσιαλιστικό καθεστώς της DDR.

Ήταν ένας από τους προσκεκλημένους στο συνέδριο «Falling Walls  – The brightest minds of the planet (τα πιο λαμπρά μυαλά του πλανήτη (;).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για την Πτώση του Τείχους.

Ποια τείχη θα ρίξει όμως ο κ. Post; Μα αυτά της κατανάλωσης μεταλλαγμένου κρέατος, το οποίο αποτελεί την βασική τροφή του μέλλοντος, όπως διαβεβαίωσε το κοινό.

Ο ίδιος ρώτησε το κοινό, που στην πλειοψηφία τους ήταν Γερμανοί (δεινοί κρεατοφάγοι), πόσοι από αυτούς ανήκαν στα δύο δισεκατομμύρια χορτοφάγους του πλανήτη.

Η απάντηση τον απογοήτευσε και αποφάσισε να πείσει και τον πιο δύσπιστο πως το «cultured meat» (καλλιεργημένο κρέας) είναι η τροφή του μέλλοντος και μια ουσιαστική βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης υπερθέρμανσης, την οποία παραδέχονται μόλις 11.000 επιστήμονες σε αντιδιαστολή με τους δεκάδες εκατομμύρια που υπάρχουν.

Όπως πρώτο το el.gr αποκάλυψε (διαβάστε ΕΔΩ), προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους, σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση, εισήγαγαν όρους όπως  «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» πέρασαν στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση» και να αλλάξει τον διατροφικό του κώδικα.

Τι κι αν υπάρχουν επιστήμονες που ασκούν έντονη κριτική στην «απάτη της υπερθέρμανσης», όπως την ονομάζουν; Η καθεστηκυία τάξη έχει επιβάλλει την άποψή της, δίχως να ανοίξει μία παγκόσμια συζήτηση για το θέμα, όπου επιστήμονες όλων των απόψεων θα αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα επί ίσοις όροις, όπως, για παράδειγμα πως η  αυξομείωση της θερμοκρασίας δεν εξαρτάται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά από εκείνη του ήλιου, πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία και μετά ο αριθμός του διοξειδίου του άνθρακα (εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων κοκ.).

Ο καθηγητής Post έδωσε «ρεσιτάλ», ασκώντας κριτική στην γεωργία και την κτηνοτροφία.

Είπε σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ»:

«Η γεωργία παράγει το 15% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ποσοστό παρόμοιο με ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών συνδυαστικά (συμπεριλαμβανομένων όλων των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών).

Ειδικότερα οι αγελάδες απελευθερώνουν μεθάνιο, το οποίο, ως αέριο θερμοκηπίου, είναι 20-30 φορές ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα. Αντίθετα, η παραγωγή του εργαστηριακού κρέατος έχει μέχρι και 96% χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, απαιτεί μέχρι και 99% λιγότερα εδάφη και μέχρι 96% λιγότερο νερό.

Από την άλλη περίπου 70 δις ζώων οδηγούνται σε σφαγή ετησίως, σε αντίθεση με την καλλιέργεια κρέατος που δεν απαιτείται η σφαγή κανενός ζώου. «Επίσης, το 40% της τροφής μας είναι food waste.

Αν καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε το 15% της ζωικής παραγωγής με εργαστηριακό κρέας και να μειώσουμε το food waste από 40% στο 10%, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα», μου λέει ο ίδιος αργότερα σε μια κατ ’ιδίαν συζήτηση».

Εδώ είμαστε!!! Το κρέας εργαστηρίου θα υποκαταστήσει την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και θα σταματήσει την σφαγή ζώων, όπως απαιτούν οι «βίγκαν» που κατακλύζουν τους δρόμους των δυτικών χωρών, ασκώντας ακόμα και επιθέσεις σε χασάπικα.

Ο διεθνιστής καθηγητής διαβεβαιώνει πως «το κρέας του μέλλοντος θα είναι καθαρό»!

Τον πιστεύετε; Εμείς έχουμε την εντύπωση πως η στο τέλος η παραγωγή μεταλλαγμένου κρέατος θα περάσει αποκλειστικά στα χέρια πολυεθνικών και όλοι οι άνθρωποι θα εξαρτώνται από αυτές και από μία παγκόσμια κυβέρνηση (τελικός στόχος της παγκοσμιοποίησης), η οποία θα οργανώνει τα πάντα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αδυνατώντας να παράγουν από μόνοι τους μεταλλαγμένες τροφές, ενδεχόμενα παραδώσουν «σώμα και ψυχή» για να έχουν ένα πιάτο φαΐ εργαστηρίου, όπως πολλοί δίνουν την ψήφο τους σε καταστροφικά κόμματα για να παίρνουν επιδόματα φτώχειας.

Το εντυπωσιακό με τον καθηγητή Mark Post, σχολιάζει το ΒΗΜΑ, «είναι ότι σου δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση οικειότητας, «σπάει» γρήγορα τον πάγο, δείχνει σαν να σε γνωρίζει χρόνια, είναι πολύ επικοινωνιακός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση».

Ξέρουν ποιους διαλέγουν! Στην αρχή μιλούν μειλίχια αλλά κρατούν πίσω ένα ραβδί.

Το πρώτο χάμπουργκερ που έφτιαξε ήταν αποτέλεσμα έρευνας πολλών ετών στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, αναφέρει. Η προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε από τον Σεργκέι Μπριν, τον συνιδρυτή της Google. Τυχαίο;

Συνεχίζει το ΒΗΜΑ:

«Μετά την επιτυχία του πρώτου χάμπουργκερ η επιστημονική ομάδα δημιούργησε το Mosa Meat, μια καινοτόμα start up για να περάσει στην μαζική παραγωγή  του εργαστηριακού κρέατος και να το φέρει φθηνά σε βάθος χρόνου στο τραπέζι κάθε πολίτη παγκοσμίως.

«Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντικές βελτιώσεις που μείωσαν σημαντικά την τιμή του κρέατος μας. Το επόμενο βήμα είναι κλιμάκωση της παραγωγικής διαδικασίας και η διοχέτευση των πρώτων προϊόντων μας στην αγορά τα επόμενα 4-5 χρόνια. Φυσικά επειδή πρόκειται για “novel food” θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για την έγκριση για να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και όταν βγει θα είναι ακριβό και διαθέσιμο επιλεκτικά σε γκουρμέ εστιατόρια σε συγκεκριμένες πόλεις όπως Άμστερνταμ, Βερολίνο, Κοπεγχάγη».

Στα άμεσα σχέδιά του είναι η δημιουργία ενός χάμπουργκερ από τόνο. Σειρά δηλαδή παίρνουν τα ψάρια…

Τα σχόλια δικά σας…

Με πληροφορίες από tovima.gr, ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •