Διαλύουν τα πάντα: Σε μαρασμό η τυροκομία της χώρας

Σοβαρή κρίση βιώνει ο γαλακτοκομικός τομέας της χώρας

με κτηνοτρόφους και τυροκόμους να μιλούν πια όχι για αβέβαιο μέλλον αλλά για βέβαιη καταστροφή! Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με συνέντευξη του την Τετάρτη παραδέχθηκε την σοβαρότητα των καταγγελιών περί μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος που εισέρχονται παράνομα ή και νόμιμα στη χώρα και αφού «βαπτίζεται» ως Ελληνικό, τυροκομείται, λαμβάνει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και σειρά από προϊόντα πωλούνται ως ντόπια στους καταναλωτές!

Η εφημερίδα μας είχε ανάμεσα στις πρώτες θέσει το θέμα πριν από περίπου 1,5 μήνα για να ακολουθήσουν σωρεία καταγγελιών από κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα, που είχαν πληροφορίες για τις παράνομες πράξεις μεγάλων γαλακτοκομικών και τυροκομικών εταιρειών. Κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι κρούουν πλέον τον κώδωνα του κινδύνου για το αύριο του επαγγέλματος τους, καθώς αντίστοιχα φαινόμενα ισχύουν και για την αγορά κρέατος.

Μάλιστα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, ανέδειξαν την σοβαρότητα του προβλήματος και απεύθυναν έκκληση προς τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν μέτρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ρ. κ. Γιάννης Γλετζάκης, δήλωσε, ότι «Επέρχεται καταστροφή των κτηνοτρόφων. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν υπάρχει μέλλον καθώς έχουμε πληροφορίες και σοβαρές υπόνοιες ότι έχει κατακλυστεί η αγορά από νόμιμες ή παράνομες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες, τα οποία «βαπτίζονται» Ελληνικά και προωθούνται στην αγορά ως ΠΟΠ φέτα ή ΠΟΠ γραβιέρα και άλλα τυριά. Υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στην αγορά. Πλήττονται κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι καθώς οι τιμές έχουν υποστεί καθίζηση. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν ληφθούν μέτρα, είμαστε καταδικασμένοι.»

Διαλύεται η ντόπια παραγωγή και έτσι οι πολυεθνικές θα μας εφοδιάζουν με προϊόντα εργαστηρίου!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu