Δεν τους βγαίνει ούτε το 2030: «Όνειρα που πρέπει να παρατήσουμε»

Τι παραδέχθηκαν...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αμφισβήτησε ανοικτά σήμερα, σε μία σπάνια παραδοχή αποτυχίας, τον στόχο της κυβέρνησής του να τερματίσει τη χρήση άνθρακα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έως το 2030.

«Μέχρι να καταστεί σαφές ότι η ενέργεια είναι διαθέσιμη και προσιτή, θα πρέπει να τερματίσουμε τα όνειρα για σταδιακή κατάργηση της ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα το 2030», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να κλείσουμε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Πρέπει να κάνουμε πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Λίντνερ απειλούν να βαθύνουν τον διχασμό εντός του κυβερνώντος συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, των Πρασίνων και του FDP, όπου οι υπουργοί συγκρούστηκαν για το πώς να ανταποκριθούν στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Τον τελευταίο χρόνο διάφορες τέτοιες παραδοχές έχουν έρθει από μαριονέτες-διεθνιστές. Οι περισσότερες χώρες έχουν μείνει πίσω στα χρονοδιαγράμματα.

Θυμίζουμε πως από τα Ηνωμένα Έθνη, μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, μιλούσαν για «αποτυχία» και ανάγκη επανεξέτασης των «17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Εξάλλου εδώ και καιρό όλο και περισσότεροι, αναφερόμενοι στους στόχους που περιλαμβάνουν το παγκόσμιο υπερμνημόνιο της Ατζέντας 2030, αρχίζουν να θέτουν νέο στόχο, εκείνον του…2050!

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί