• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • «Colpo Grosso» μιας Νέας Εποχής στην Ελλάδα: Έτσι μεταβιβάζονται δεκάδες χιλιάδες ακίνητα στο Κράτος εκτός των πλειστηριασμών

«Colpo Grosso» μιας Νέας Εποχής στην Ελλάδα: Έτσι μεταβιβάζονται δεκάδες χιλιάδες ακίνητα στο Κράτος εκτός των πλειστηριασμών

Στον έλεγχο του Δημοσίου αναμένεται να περάσουν μέχρι το τέλος του έτους και σταδιακά εντός του 2019 έως και 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο κτηματολόγιο.

 

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν προσεγγίζουν τις 300.000 πανελλαδικά αν και ουδείς είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.

Εξ αυτών τα 2/3 εκτιμάται ότι είναι ούτως ή άλλος ακίνητα του Δημοσίου που δεν προχώρησε στη δήλωση τους.

Άρα, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, το άλλο 1/3 αφορά ιδιωτικές περιουσίες, διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και οικόπεδα, αρκετά εκ των οποίων σε περιοχές με υψηλή εμπορική αξία.

Σύμφωνα με αναφορές υποθηκοφυλάκων, μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη (όπως χαρακτηρίζονται όσα δεν δηλώθηκαν ποτέ).

Όπως σχολιάζεται στο ρεπορτάζ, η διαδικασία κτηματολόγησης σε 20 περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε άλλες 91 ανά την επικράτεια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων ιδιωτών στα χέρια του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταβίβασης αυτών των ακινήτων στο Δημόσιο, καθώς λήγει η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο.

Μάλιστα, ρόλο στην όλη διαδικασία θα διαδραματίσει και η ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), ο φορέας που έχει συσταθεί για την… αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, από τα έσοδα της οποίας προσδοκάται η αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί τουλάχιστον 15.000 ακίνητα, τα οποία θα αρχίσουν να μεταβιβάζονται στο Δημόσιο εντός των προσεχών μηνών.

Τι θα τα κάνουν άραγε αυτά τα κτήρια; Θα χρησιμοποιηθούν, ορισμένα εξ΄αυτών, ως χώροι διαμονής «προσφύγων και μεταναστών»;

Ως χώροι διαμονής φτωχοποιημένων Ελλήνων;

Εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα συγκεντρώνονται στα χέρια του Κράτους και των τραπεζών (αν συνυπολογιστούν και οι πλειστηριασμοί) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας μας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu