Με την πρώτη ψυχρή εισβολή (που δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας) στην Ευρώπη να είναι προ των πυλών, πληθαίνουν τα σενάρια ακόμα και για περιοδικές διακοπές ρεύματος.
Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται εθελούσια τμηματικά μπλακάουτ στη Γαλλία τους πρώτους μήνες του 2023, με την κυβέρνηση της χώρας να δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από την κατανάλωση που θα κάνουν οι πολίτες αλλά και από τον καιρό.
Ειδικότερα, η πιθανότητα για τμηματικά μπλακάουτ έχει σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της Γαλλίας και η κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτή θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα του πληθυσμού να δείξει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και από το αν και κατά ποσό ο φετινός χειμώνας θα είναι «σκληρός» από πλευράς θερμοκρασιών.
Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «ΑΝ όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης».
Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.
Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας.
Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









