• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΧΑΜΟΣ στη Νορβηγία! Νέοι θάνατοι ηλικιωμένων που είχαν εμβολιαστεί! Τί αναγκάστηκαν να παραδεχθούν οι ειδικοί;

ΧΑΜΟΣ στη Νορβηγία! Νέοι θάνατοι ηλικιωμένων που είχαν εμβολιαστεί! Τί αναγκάστηκαν να παραδεχθούν οι ειδικοί;

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη σκανδιναβική χώρα!

Στους 23 θανάτους ηλικιωμένων στη Νορβηγία που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (Δείτε ΕΔΩ), προστέθηκαν άλλοι 6, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας!

Δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει πως ο μέσος όρος ηλικίας όσων δυνητικά κινδυνεύουν σοβαρά από τις παρενέργειες του εμβολίου έχει κατέβει ανησυχητικά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και τα νέα περιστατικά θανάτων μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε ότι άτομα άνω των 75 ετών έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επηρεάζονται από την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μέχρι πριν μερικές μέρες ο μέσος όρος ηλικίας ήταν ανεβασμένος κατά 5 τουλάχιστον έτη.

Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων, απέναντι στην κατακραυγή που ετοιμάζεται να ξεσπάσει, απάντησε τα εξής:

«Έως την Παρασκευή, το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech ήταν το μόνο που ήταν διαθέσιμο στη Νορβηγία και όλοι οι θάνατοι συνδέονται με αυτό το εμβόλιο. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι συνήθεις παρενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει σε σοβαρές αντιδράσεις σε αδύναμους ηλικιωμένους.

Γνωρίζουμε ότι έχουν επίσης αναφερθεί θάνατοι σε άλλες χώρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη πλήρη στοιχεία σχετικά με αυτό. Υπάρχουν επίσης διαφορές μεταξύ των χωρών όσον αφορά την προτεραιότητα στους εμβολιασμούς και αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου».

Σοκαριστική αλλά πέρα για πέρα ειλικρινής είναι η απάντηση του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας:

«Για όσους έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο».

Θυμίζουμε πως ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2020.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Νορβηγία, οι πρώτοι από τον γενικό πληθυσμό που εμβολιάσθηκαν ήταν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας!

Στη Νορβηγία έχει ήδη ανοίξει συζήτηση σχετικά με το ποιες ομάδες του πληθυσμού μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δεν είναι τελικά τόσο…ασφαλές όσο μας το παρουσιάζουν για το σύνολο των ηλικιακών ομάδων;;;