Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach εμμένει στα αμφιλεγόμενα σχέδιά του, τα οποία περιλαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κάθε τρεις μήνες, προκειμένου ένας πολίτης να θεωρείται εμβολιασμένος.
Ο Lauterbach και ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann ανακοίνωσαν πρόσφατα έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις που θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, μόνο τα άτομα στη Γερμανία που εμβολιάστηκαν πριν από λιγότερο από τρεις μήνες θα αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένα.
Όσοι θεωρούνται «εμβολιασμένοι» θα εξαιρεθούν από ορισμένους από τους νέους νόμους του υπουργού που πλήττουν ατομικές ελευθερίες.
Για παράδειγμα, οι νέοι με τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων εξαιρούνται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εστιατόρια ή σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Αντιδράσεις
Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek (CSU) ζήτησε από τον Lauterbach να υπάρξουν εξαιρέσεις στο νόμο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τον τριμηνιαίο εμβολιασμό
Επιπλέον, το τρίμηνο διάστημα εμβολιασμού έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες συστάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της κυβέρνησης.
Οι επιχειρήσεις έχουν εκφράσει μεγάλη ανησυχία για περαιτέρω ρυθμιστικό χάος στην οικονομία που αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα.
«Τα σχέδια απλά δεν είναι υλοποιήσιμα», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδόχων και Εστιατορίων (Dehoga), Ingrid Hartges, στη Handelsblatt.
«Δεν μπορούμε να ελέγχουμε συνεχώς αν οι επισκέπτες μας είναι εμβολιασμένοι, βρίσκονται σε ανάρρωση ή έχουν υποβληθεί σε tests», σημείωσε.
Αυτά τα άτομα εξαιρούνται από την υποχρέωση να φορούν μάσκες σε εστιατόρια ή εκδηλώσεις υπό ορισμένες συνθήκες – εάν ο εμβολιασμός, για παράδειγμα, είναι εντός των τελευταίων τριών μηνών. «Αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις από τον επισκέπτη στο εστιατόριο σε τι κατάσταση βρίσκονται», λέει η Hartges.
«Όπως όταν πηγαίνει στην τουαλέτα – θα έπρεπε το προσωπικό να ρωτάει πάντα αν είναι εμβολιασμένος;» είπε. «Αυτό είναι ανοησία», αποφάνθηκε.
(Από bankingews – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Tα τρένα υψηλής ταχύτητας έχουν γίνει πραγματικό θέαμα στην Κίνα! Συρρέουν για βίντεο
- Είναι 80 ετών και ζει χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα: Εκπλήσσει τους πάντες, vid
- Νεκρός εντοπίστηκε αλλοδαπός κρατούμενος στο Α.Τ. Ομόνοιας
- Στο Άγιο Όρος ο Β. Κικίλιας για αυτοψίες σε λιμένες
- Ιρανός πρόεδρος για πιθανές συνομιλίες: Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη
- Ένα χρυσό τρακτέρ στον Λευκό Οίκο – Ο Τραμπ στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους με το OnlyFarms – ΦΩΤΟ, vid
- Επιμένουν οι ΗΠΑ: «Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν»
- Ν. Ανδρουλάκης – 4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε
- Τι λέει πως συμφώνησε ο Ζελένσκι με τους Άραβες;
- Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας









