Χαμό φέρνει η «πράσινη μετάβαση»: Γιατί δίνουν οδηγίες ασφαλείας στους πολίτες; vid

Ανατινάζονται...ξαφνικά και προκαλούν ανησυχία!

Μεγάλο θέμα στις ΗΠΑ γίνονται οι ξαφνικές…εκρήξεις, που οφείλονται σε ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα κ.α.), στον απόηχο των μέτρων που εξετάζονται για τη μεταφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα πλοία.

Όσο η χρήση τους αυξάνεται τόσο περισσότερο το θέμα γιγαντώνεται καθώς όλο και περισσότεροι πέφτουν θύματα ελαττωματικών μπαταριών:

«Εάν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κατασκευάζονται ή χρησιμοποιούνται ακατάλληλα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ευθύνονται για τουλάχιστον 220 πυρκαγιές στη Νέα Υόρκη το 2022, σύμφωνα με αριθμούς πόλεων, και ευθύνονται επίσης για τουλάχιστον 10 θανάτους και 226 τραυματισμούς το 2021 και το 2022».

Ο αυξανόμενος αριθμός περιστατικών με μπαταρίες λιθίου σε αεροπλάνα ανησυχεί επίσης τους πιλότους και τους αεροσυνοδούς, που ζητούν μέτρα προστασίας!


Μπαταρίες ιόντων λιθίου σε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ φέρονται να ευθύνονται για μία σειρά από περιστατικά πυρκαγιάς στις ΗΠΑ.

Η Επίτροπος Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, Laura Kavanagh Kavanagh, σύμφωνα με το CBS, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για τους κινδύνους των μπαταριών ιόντων λιθίου, ειδικά σε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ.

«Μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκληθεί κάποια έκρηξη».

Οργανώσεις στις ΗΠΑ συμβουλεύουν πλέον τους αγοραστές να αγοράζουν πάντα από αξιόπιστες εταιρείες και να αναζητούν μπαταρίες με πολλαπλές πιστοποιήσεις ασφαλείας για να μετριάσουν τον κίνδυνο.

«Οι αγοραστές δεν πρέπει να αναμειγνύουν τις μπαταρίες και τους φορτιστές των κατασκευαστών ή να αφήνουν τις συσκευές να φορτίζονται χωρίς επίβλεψη ή κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα».

Τεράστιο είναι επίσης το πρόβλημα και στην Αυστραλία. Δεκάδες είναι τα περιστατικά -κάποια από κοστίζουν ακόμα και ζωές- από ξαφνικές πυρκαγιές που προκαλούνται λόγω μπαταριών ιόντων λιθίου.

Υπολογίζεται -και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό- πως τα αμέσως επόμενα χρόνια λόγω της πράσινης μετάβασης, κάθε νοικοκυριό θα έχει κατά μέσο όρο 33 μπαταρίες ιόντων λιθίου!!!

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι ο εξαιρετικά γρήγορος βαθμός με τον οποίο εξαπλώνονται αυτές οι πυρκαγιές.

Τα ΜΜΕ στο εξωτερικό δίνουν μαζικά οδηγίες ασφαλείας πλέον στον κόσμο καθώς τα περιστατικά αυξάνονται:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί