• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυξομείωση περιορισμών: Μέχρι τότε θα περπατάς, έτσι θα ταξιδεύεις

Αυξομείωση περιορισμών: Μέχρι τότε θα περπατάς, έτσι θα ταξιδεύεις

Προσωρινή κατάργηση των SMS

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι περιορισμοί «χαλαρώνουν» προσωρινά, καθώς η Παρασκευή 14 Μαΐου, καθώς δίνεται ανάσα στους περιορισμένους Έλληνες, στους οποίους εδραιώθηκε συνειδησιακά πως θα ζουν εφεξής με περιορισμούς, οι οποίοι θα αυξομειώνονται.

Στα σημαντικά των ανακοινώσεων είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 00.30, αντί για 23.00, η προσωρινή κατάργηση των SMS και η άρση της απαγόρευσης στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο… σημαντικός αυτός, για πολλούς ταξιδιώτες, περιορισμός καταργείται την Παρασκευή 14 Μαΐου, με κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες θα ισχύουν για τα ταξίδια σε νησιά.

Ειδικότερα, η μετακίνηση προς τα νησιά θα γίνεται με τη χρήση του Green Pass, το οποίο μπαίνει στη ζωή μας και πιθανώς θα μείνει για καιρό.

Όσοι, λοιπόν, θελήσουν να φτάσουν σε κάποιο νησιωτικό προορισμό οφείλουν να διαθέτουν ένα από τα εξής:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση.
  • Αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών.
  • Βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

Τους ελέγχους για τις βεβαιώσεις θα εκτελούν και οι αεροπορικές και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ υποχρεούνται όλοι οι ταξιδιώτες 5 ετών και άνω να έχουν κάτι από τα παραπάνω.

Η δήλωση του self test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ το PLF θα εξακολουθήσει να ισχύει για εισερχόμενους τουρίστες.

Εντούτοις, όσοι επιλέξουν νησιά, όπως η Λευκάδα, η Σαλαμίνα και η Εύβοια δεν θα χρειαστούν καμία από τις βεβαιώσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ευκολότερες θα είναι οι χερσαίες μετακινήσεις με αυτοκίνητο, καθώς η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν.