Αυτό προτείνουν για την Ελλάδα – Το μήνυμα της Ιταλίας

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η φτώχεια σκεπάζει πλέον όλους τους Έλληνες. Ως αντίμετρο για την μείωση εσόδων στα ελληνικά νοικοκυριά, η κυβέρνηση της Αριστεράς δίνει ένα ακόμα επίδομα, εκείνο της στέγασης σε πάνω από 1,3 εκατομμύριο πολίτες.

Θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, για την κάλυψη μέρους του ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου 500.000 νοικοκυριών έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019.

Επιδόματα φτώχειας αντί πολιτικής μειωμένης φορολογίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Μέσα σε όλα αυτά μας προτείνουν να αντικαταστήσουμε στην Ελλάδα όλα τα επιδόματα εξάρτησης που δίνει το Κράτος με ένα και μόνο βασικό εισόδημα.

Διαβάζουμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η παγκόσμια συζήτηση για ένα νέο εργαλείο στήριξης του κοινωνικού κράτους. Πρόκειται για το Καθολικό Βασικό Εισόδημα (Universal Basic Income). Μια συζήτηση που σπάει παραδοσιακές πολιτικές γραμμές.

(…)

Το Καθολικό Βασικό Εισόδημα προτείνει την αντικατάσταση των περισσότερων κατακερματισμένων επιδομάτων στήριξης που δίνονται σήμερα στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής με ένα απλό βασικό εισόδημα, π.χ. 200 ευρώ τον μήνα για κάθε πολίτη, χωρίς καμία προϋπόθεση.

Χωρίς καμία προϋπόθεση! Χωρίς εργασία λοιπόν. Απλά κάθεσαι αδρανής και παίρνεις χρήματα! Αυτά είναι τα όνειρα ενός καλύτερου κόσμου;

Στην Ιταλία υπάρχει αντίδραση!

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας μέσω Twitter στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης», έγραψε:

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!».

Το μήνυμα-σύνθημά του θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γραφεί για την Ελλάδα!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu