• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Αυτό που θα συμβεί στο Μόναχο αφορά την Θεσσαλονίκη – Το el.gr αποκαλύπτει, η Deutsche Welle επιβεβαιώνει (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που θα συμβεί στο Μόναχο αφορά την Θεσσαλονίκη – Το el.gr αποκαλύπτει, η Deutsche Welle επιβεβαιώνει (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «Κίσινγκερ» των Βαλκανίων που κρατά «ζωντανή» την παγκοσμιοποίηση και ο «Ομπάμα» που την εφαρμόζει...

Από τις 15 έως και τις 17 Φεβρουαρίου διεξάγεται η καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC), στο Μόναχο, όπου θα δώσουν το «παρών» αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Στα έντυπα της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου θα είναι και το Munich Security Report MSR, μια έκθεση 100 σελίδων με συμπεράσματα για την κατάσταση στον κόσμο.

Σε αυτή την έκθεση στέκεται η Deutsche Welle, καθώς, όπως λένε,  προκαλεί ανησυχία.

Αναφέρει ο τίτλος του άρθρου:

«Καταρρέει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων- Ποιός θα μαζέψει τα κομμάτια της;».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Όπως γράφει ο επικεφαλής της Διάσκεψης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ «δημιουργείται μια νέα εποχή ανταγωνισμών για την εξουσία ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία, που συμβαδίζει με ένα σχετικό κενό εξουσίας σε ό,τι αφορά την διεθνή τάξη πραγμάτων».

Πρόκειται φυσικά για την αριστερόστροφη «φιλελέφτ» και όχι φιλελεύθερη «νέα τάξη πραγμάτων», την οποία ανακοίνωσε το 1992 ο Τζορτζ Μπους.

ΑΙΤΙΑ της κατάρρευσης, σύμφωνα με την Duetsche Welle: Οι ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς  δείχνουν μικρό ενδιαφέρον για διεθνείς συμβάσεις και αμφισβητούν ανοιχτά θεσμούς, όπως το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ.

Το el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου, πρώτο είχε προειδοποιήσει πως η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα προκαλέσει προβλήματα στην παγκοσμιοποίηση, καθώς ο ίδιος δεν ανήκει στα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών της Νέας Τάξης, όπως, για παράδειγμα, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ομπάμα.

Τώρα απλά η Deutsche Welle μας επιβεβαιώνει.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονείμει το φετινό βραβείο της στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για την προσφορά τους σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία παραδίδει την Μακεδονία στα χέρια της Νέας Τάξης.

Δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη επιλογή βράβευσης.

Το βραβείο «Ewald von Kleist» απονέμεται από το 2009. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν είναι ο Χένρι Κίσινγκερ, ναι… ο «αγαπητός Χένρι».

Η Νέα Τάξη (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ κτλ.) επιθυμεί μία ανασύνταξη, μία ρελάνς απέναντι στην Εθνική Δεξιά των Τραμπ και Πούτιν.

Σε αυτή της την προσπάθεια βρήκε ένα «νέο Κίσινγκερ», μικρότερης φυσικά εμβέλειας και προσόντων, τον Τζορτζ Σόρος και έναν νέο «Ομπάμα», τον Α.Τσίπρα. Από τους δύο θα βραβεύσει τον δεύτερο για την «επιτυχία» της Συμφωνίας των Πρεσπών (και για όλα όσα ακολουθήσουν στην σημαντικότερη γειτονιά του κόσμου) με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, την οποία θέλουν να δουν «πρωτεύουσα» των Βαλκανίων.

Δεν αποκλείεται η βράβευση να αποτελεί ένα προμήνυμα, πως στην ιστορικότερη πόλη του Ελληνισμού, θα δούμε πολλά. Όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά όλος ο πλανήτης. 

Ίσως δούμε στην Θεσσαλονίκη και αυτόν που θα… «μαζέψει τα κομμάτια της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων», για τον οποίον, όπως είδαμε παραπάνω, αναρωτιέται η Deutsche Welle. 

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…

ΦΩΤΟ: PEXELS.COM

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...