• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αύριο παρουσιάζεται το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid – Πιο γρήγορα από άλλες χώρες θα το εφαρμόσει η Ελλάδα

Αύριο παρουσιάζεται το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid – Πιο γρήγορα από άλλες χώρες θα το εφαρμόσει η Ελλάδα

Το «καλύτερο παιδί» των διεθνιστών η χώρα μας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να εφαρμόσει το Πιστοποιητικό covid σημειώνοντας πως έχει συμμετάσχει και στα σχετικά τεστ προσομοίωσης που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι ήδη έτοιμες», δήλωσε ενώ όταν ρωτήθηκε από πότε ακριβώς απάντησε «άμεσα».

Είπε επίσης ότι ήδη συζητάμε διμερώς και με χώρες εκτός ΕΕ και στην πορεία θα δούμε με ποιες μπορούμε να συμφωνήσουμε τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με γνώμονα την ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας η επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επίσημο όνομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα είναι: «EU digital Covid certificate».

Τι θα περιέχει

Σχετικά με τα δεδομένα που θα περιέχει το πιστοποιητικό περιορίζονται στις απαραίτητες κύριες πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Οι παραπάνω πληροφορίες αυτές δεν θα δύνανται να διατηρούνται από τις χώρες που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης.

Θα ελέγχεται μόνο η εγκυρότητα και η γνησιότητα του πιστοποιητικού, μέσω της επαλήθευσης της αρχής έκδοσης και της υπογραφής. Όλα τα δεδομένα σχετικά με την υγεία παραμένουν στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που εξέδωσε το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.