Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν την διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.
«Ο πληθυσμός που στην Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς» απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από το όριο των 10.000, έπειτα από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους χίλιους ημερησίως, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.
Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο διακοπής ή ισχυρής μείωσης των πτήσεων κατά την διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της.
(ΦΩΤΟ: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















