• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ατζέντα 2030: Απαγόρευση των υγρών καυσίμων στο Ισραήλ το 2030

Ατζέντα 2030: Απαγόρευση των υγρών καυσίμων στο Ισραήλ το 2030

Γενναία φαίνεται η απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει σταδιακά, έως το 2030 τόσο το diesel όσο και τη βενζίνη, προωθώντας την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

 

Το ρεπορτάζ είναι του Reuters και κάνει λόγο για πλάνο του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, βάσει του οποίου μέχρι το 2030 θα απαγορευτούν τόσο το diesel όσο και η βενζίνη στη χώρα.

Αντί αυτών, θα υπάρξουν γενναίες «βοήθειες» στην ανάπτυξη των δικτύων φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και στη διάθεση του φυσικού αερίου για χρήση από τα αυτοκίνητα, Ι.Χ. αλλά και μεγάλα επαγγελματικά.

 

«Από το 2030 προβλέπεται η απαγόρευση της εισαγωγής αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν diesel ή ακόμα και βενζίνη στο Ισραήλ» λέει ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Dr. Yuval Steinitz, ο οποίος προσθέτει πως ήδη έχει προωθηθεί η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Περισσότεροι από 2.000 σταθμοί φόρτισης χρηματοδοτούνται ήδη από το κράτος για να κατασκευαστούν, ενώ σκοπεύουμε να μηδενίσουμε τη φορολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να γίνουν πιο φτηνά και ελκυστικά».

(newsauto)