• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρο «ΣΤΑΘΜΟΣ» για την παγκόσμια οικονομία – Το ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που επικρατεί παντού

Άρθρο «ΣΤΑΘΜΟΣ» για την παγκόσμια οικονομία – Το ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που επικρατεί παντού

pagkosmia_oikonomia
Το νερό μπαίνει στο αυλάκι...

Άρθρο των Financial Times συγκλονίζει τον πλανήτη, καθώς έχει ως τίτλο: «Ο καπιταλισμός διαλύθηκε».

«Ο αμερικανικός καπιταλισμός εξαφανίζεται γρήγορα. Ο θάνατός του βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και η οικονομική καταστροφή που έφερε η πανδημία της Covid-19 είναι το τελευταίο χτύπημα στην πολιτική μας οικονομία», γράφουν οι Financial Times.

Εν συνεχεία η εφημερίδα αναφέρεται στον Adam Smith, Σκωτσέζο οικονομολόγο υπέρ της ελεύθερης οικονομίας.

«Στο έργο του 1776 «Ο Πλούτος των Εθνών», υποστήριζε οι άνθρωποι εγγενώς επιδιώκουν την υλική πρόοδο και ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει εκεί είναι μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού, του διαχωρισμού της εργασίας και του ελεύθερου εμπορίου.

Ο Smith έγραψε πως το κράτος θα πρέπει να παίζει περιορισμένο ρόλο στις οικονομικές υποθέσεις. Για αυτόν, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να περιορίζονται στην εθνική ασφάλεια, το κράτος δικαίου –περιλαμβανομένης της προστασίας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας- και την παροχή ορισμένων δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία», γράφει η εφημερίδα και ξεκαθαρίζει:

«Αυτού του είδους ο καπιταλισμός έχει καταρρεύσει. (…) Αντίθετα, ο καπιταλισμός αντικαθίσταται ταχύτατα από τον κρατισμό –μια μορφή πολιτικής οικονομίας στην οποία το κράτος ασκεί ουσιαστικό κεντρικό έλεγχο στις κοινωνικές και οικονομικές υποθέσεις».

Για να μην παιδεύστε: Κρατισμός=Αριστερά!

Το νέο μοντέλο που σιγά-σιγά εγκαθιδρύεται παντού είναι ένα κομμουνιστικό μοντέλο, το οποίο παρουσιάζεται ως μία «φυσική εξέλιξη» των πραγμάτων και θα επικρατήσει παγκοσμίως.

Φυσικά θα χρειαστεί και ένα κέντρο εξουσίας μαζί με έναν Γενικό Γραμματέα να το ελέγχει.

Το άρθρο είναι πάρα πολύ σοβαρό και σηματοδοτεί ουσιαστικά αλλαγές στον πλανήτη.