Η Ισπανία ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να βοηθήσει μικρομεσαίες βιοτεχνίες να περιορίσουν την εργάσιμη εβδομάδα τουλάχιστον κατά μισή ημέρα χωρίς να απειλούνται οι μισθοί.
Υποτίθεται πως αυτή είναι μία προσπάθεια για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.
Οι εταιρίες που ζητούν τη στήριξη αυτή πρέπει να σχεδιάσουν τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τις υπερβάσεις στο μισθολογικό κόστος, ανέφερε το υπουργείο Βιομηχανίας σε σημερινή ανακοίνωση, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός ενός έτους, ενώ η εταιρία θα πρέπει να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Η συζήτηση για το λεγόμενο ‘σκανδιναβικό μοντέλο’, με βάση το οποίο εκτιμάται ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί εάν μειωθούν οι ώρες εργασίας, δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η ιδέα άρχισε να γίνεται περισσότερο δημοφιλής μεταξύ εταιριών, πολιτικών και φορέων του δημόσιου τομέα κατά την κρίση της Covid-19.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοί θα πληρώσουν παραπάνω;
- Τι συνέβη στην Αίγυπτο; Σημαντικά συμπεράσματα σε σχέση με την Ελλάδα
- Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε μεγάλο κατάστημα στον Κολωνό
- Εν μέσω απεργίας και αντιδράσεων ξεκινάει η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο
- Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 42χρονο αγνοούμενο Τσέχο
- Αποθεωτικά σχόλια του Τραμπ για την Μελόνι
- Ο Μεντβέντεφ «γκρεμίζει» το σόου «ειρήνης» σε Ιεροσόλυμα-Αίγυπτο: «Ο πόλεμος συνεχίζεται»
- Καστοριά: Εικονικός ξεναγός «ζωντανεύει» Παύλο Μελά, Ίωνα Δραγούμη και δράκο του σπηλαίου
- Κομβική απόφαση της Βενεζουέλας – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια έθεσε ρυθμιστικούς κανόνες στα chatbots, μετά από αυτοκτονίες εφήβων