• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από τον Μαρξ στο Νταβός: Καλούν τα «έθνη» σε ένωση – Καμία αναφορά στην Ρωσία

Από τον Μαρξ στο Νταβός: Καλούν τα «έθνη» σε ένωση – Καμία αναφορά στην Ρωσία

Οι ολιγάρχες της παγκόσμιας ελίτ θα έχουν μαζί τους και την Γκρέτα...

Το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αρχίζει την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου. Όπως σχολιάζουν τα δυτικότροπα μέσα ενημέρωσης, ξεχωρίζει από όλα τα προηγούμενα!

Βασικό θέμα είναι η υπεράσπιση της παγκοσμιοποίησης, η οποία απειλείται, όπως αναφέρεται, από τις κοινωνικές ανισότητες και την αποκαλούμενη «κλιματική αλλαγή».

Ο κεντρικός τίτλος στο Νταβός είναι: «Ενδιαφέρον για ένα συνεκτικό και βιώσιμο κόσμο». 

Πίσω από την έννοια του «συνεκτικού κόσμου» κρύβεται ο όρος «όλοι μαζί». Προς τα που όμως; Δεδομένου ότι στο εν λόγω φόρουμ επικρατεί αριστερόστροφο ολιγαρχικό πνεύμα, οι κοινωνικές ανισότητες θα απαλειφθούν προς τα κάτω. Τουτέστιν θα επιχειρηθεί φτωχοποίηση ακόμα περισσότερων ανθρώπων και όχι ανάπτυξη.

Η αναφορά στο «βιώσιμο κόσμο» αφορά στην επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί ακόμα περισσότερη πράσινη πολιτική στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030. Με πρόσχημα το περιβάλλον λοιπόν, την ανθρωπότητα περιμένουν ακόμα περισσότεροι περιορισμοί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φόρουμ, θα συγκεντρωθούν 3.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα επιδιώξουν να νοηματοδοτήσουν τον «καπιταλισμό των συμμετεχόντων» (stakeholders capitalism), όπως τον ονομάζουν. Τι να σημαίνει άραγε αυτό;

Σημειώνεται πως στον Κομμουνισμό, μια ολιγαρχική ελίτ έχει συγκεντρώσει το χρήμα και αποφασίζει για όλους τους ανθρώπους έχοντας έναν ηγέτη στην κορυφή. Στις μέρες αυτό επιδιώκεται να γίνει παγκόσμια, με επιπλέον «ατού», την τεχνολογία, με την βοήθεια της οποία θα ελέγχουν τα πάντα.

Στόχος λοιπόν του Φόρουμ, επισημαίνουν οι ολιγάρχες του πλανήτη, είναι να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς θεσμούς στην παρακολούθηση της προόδου προς την συμφωνία του Παρισιού, η οποία βασίζεται στην Ατζέντα 2030 με τελικό σκοπό μια «οικολογική» παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα περιορίσει τους ανθρώπους για να «σωθεί το περιβάλλον.

Μάλιστα, όπως βγαίνει προς τα έξω, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να καταλήξουν σε ένα «Μανιφέστο του Νταβός 2020», που θα έχει ως βασικό σημείο αναφοράς την προστασία του περιβάλλοντος!!!!!!

«Οι άνθρωποι εξεγείρονται εναντίον των οικονομικών ελίτ, που πιστεύουν ότι τους πρόδωσαν, και οι προσπάθειές μας να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5°C είναι επικίνδυνα ανεπαρκείς», όπως δηλώνει ο καθηγητής Σουάμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μάλιστα ενώ ο καθηγητής παραδέχεται την πολυπολικότητα του πλανήτη με Κίνα, Ινδία κ.α. (την Ρωσία αποφεύγει την αναφέρει), στέκεται σκεπτικά απέναντι στον πολυκεντρικό πλανήτη, καθώς θεωρεί πως υπάρχει «έκτακτη ανάγκη που πρέπει να ενώσει τα έθνη».

Ποια θα είναι η «λύση»; Ποιος θα σώσει το περιβάλλον και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των οικονομικών ελίτ;

Τέλος να αναφέρουμε πως οι διοργανωτές δεν δίστασαν να καλέσουν ως μία εκ των κεντρικών ομιλητών την νεαρή… «ακτιβίστρια για το περιβάλλον», Γκρέτα Τούνμπεργκ,

Οι βασικές ενότητες είναι:

  • Πώς θα σωθεί ο πλανήτης (σ.σ. Ατζέντα 2030)
  • Η κοινωνία και το μέλλον της εργασίας (σ.σ. Ρομπότ αντί ανθρώπων)
  • Τεχνολογία για αγαθό σκοπό (σ.σ. Σας έπεισαν;)
  • Πιο δίκαιη οικονομία (σ.σ. Φτωχοποίηση προς τα κάτω)
  • Καλύτερες επιχειρήσεις (σ.σ. Διακρατικός έλεγχος)
  • Υγιές μέλλον (Προς όφελος ποιών;)

Το «παρών» στο Νταβός θα δώσει και το αντίπαλο δέος της παγκοσμιοποίησης, η Εθνική Δεξιά, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επιμένει (ακόμα) σε έναν πλανήτη εθνών-κρατών και όχι στην εγκαθίδρυση αριστερόστροφου παγκόσμιου κράτους.

ΦΩΤΟ unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.