• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτος Γαβρόγλου: Τι είπε στους ξενοδόχους του Ηρακλείου – Η κυβέρνηση βάζει χέρι στους ιδιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτος Γαβρόγλου: Τι είπε στους ξενοδόχους του Ηρακλείου – Η κυβέρνηση βάζει χέρι στους ιδιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 23. Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα κτίριο που φιλοξενούσε φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κάηκε.

Ως συνέπεια, οι φοιτητές που έμεναν μέσα βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς στέγη και χωρίς «πραμάτεια», καθώς όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σήμερα έχουμε 10 Οκτωβρίου!

Οι φοιτητές όχι μόνο δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για αποζημίωση ή για τα έξοδά τους, αλλά στεγάζονται όλοι μαζί, ο ένας πάνω στον άλλο σε δωμάτια ξενοδοχείου.

Ο κ. Γαβρόγλου ισχυρίζεται ότι το κονδύλι για τους φοιτητές έχει εγκριθεί, αλλά μέχρι να κινηθούν τα γρανάζια της κυβέρνησης και να πάει εκεί που πρέπει, καλό είναι να το δώσει ο πρύτανης από τα αποθεματικά του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο των καταγγελιών ότι 15 ημέρες μετά την καταστροφή της εστίας οι σπουδαστές δεν έχουν λάβει τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται έκαστος, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε πως τα δημόσια λογιστικά έχουν τις «δικές τους γραφειοκρατίες».

Ο υπουργός κατηγορεί την «γραφειοκρατία» λες και δεν είναι ο ίδιος στέλεχος της κυβέρνησης,  που την συντηρεί, ώστε να υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Σημειώνεται πως στις 28 Σεπτεμβρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως το κονδύλι των 184.000 ευρώ πιστώθηκε στον λογαριασμό του πανεπιστημίου, όμως ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας δήλωσε πως τα χρήματα δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα διότι δεν έχει δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γαβρόγλου, όμως, ασκεί κριτική στην ευρύτερη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο Ηράκλειο, η οποία όπως και όλες στην Ελλάδα ασφυκτιά από την οικονομική πολιτική της αριστερής κυβέρνησης.

Είπε πως δεν αρκούν οι χρηματικές δωρεές και θα μπορούσε να δοθεί αλληλεγγύη και στο θέμα της στέγασης των φοιτητών, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν προσωρινά σε ακατάλληλο ξενοδοχείο.

Ο κ. Γαβρόγλου λοιπόν, παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο η κυβέρνησή του έχει γονατίσει με τους φόρους και τις εισφορές, εγκαλώντας τους ξενοδόχους και τους κατοίκους του Ηρακλείου επειδή, όπως λέει, έπρεπε να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη από αυτή που επέδειξαν!

Κουνώντας το δάχτυλο, ισχυρίζεται ότι οι ξενοδόχοι πρέπει να παραχωρήσουν δωμάτια από τις  επιχειρήσεις τους και οι υπόλοιποι κάτοικοι να καταλάβουν ότι η αλληλεγγύη δεν τελειώνει στα 100 ευρώ, τα οποία κάποιοι κατάφεραν να δώσουν.

Μάλιστα, υπόσχεται ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω! 

Η κυβέρνηση ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα δώσει λεφτά πίσω!

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός Παιδείας εγκάλεσε επαγγελματίες και κάτοικους του Ηρακλείου που έχουν ΗΔΗ βοηθήσει, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, τους φοιτητές, επειδή δεν κάνουν αρκετά, προκειμένου να απαλλάξουν τον ίδιο από τις δικές του υποχρεώσεις, σε μία ακόμα πρωτοφανή παρέμβαση αριστερού τύπου σε επιχειρήσεις Ελλήνων.

Άλλωστε όπως είχε πει η κα Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ, η εποχή του «είμαι αφεντικό της επιχείρησής μου» τελείωσε. Και ίσως, αν πάρουν την εξουσία και όχι μόνο την κυβέρνηση, όπως έχει πει η κα Μπαζιάνα, αργότερα να είναι σε θέση να επιβάλλουν πράγματα και καταστάσεις σε επιχειρήσεις, που δεν περνούν καν από το μυαλό μας.

Δείτε το βίντεο: