• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτη σύσταση των βραζιλιάνικων αρχών προς τις γυναίκες: «Αναβάλλετε λόγω πανδημίας την εγκυμοσύνη σας»

Απίστευτη σύσταση των βραζιλιάνικων αρχών προς τις γυναίκες: «Αναβάλλετε λόγω πανδημίας την εγκυμοσύνη σας»

Το ακούσαμε κι αυτό!

Οι αρχές στη Βραζιλία προειδοποίησαν τις γυναίκες να αναβάλλουν την εγκυμοσύνη τους μέχρι να περάσει το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας του κορονοϊού καθώς, όπως αναφέρουν, τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού είναι πιο επιθετικά στις εγκύους.

«Αν είναι εφικτό, οι γυναίκες θα πρέπει να αναβάλλουν τις εγκυμοσύνες τους για μία καλύτερη χρονική στιγμή, ώστε να έχουν μία πιο ομαλή εγκυμοσύνη», δήλωσε ο γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής φροντίδας της χώρας, Ραφαέλ Καμάρα, την περασμένη Παρασκευή.

«Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό σε γυναίκες 42-43 ετών φυσικά, ωστόσο για μία νεότερη γυναίκα είναι προτιμότερο να περιμένει λίγο», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το CNN.

Ο Καμάρα δήλωσε ότι το Υπουργείο μελετά έρευνες για το ζήτημα της εγκυμοσύνης και των μεταλλάξεων.«Δεν έχουμε μία εθνική ή διεθνή μελέτη, αλλά η κλινική άποψη των ειδικών δείχνει ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, είναι πιο επιθετικό στις εγκύους. Διαπιστώνουν μία πιο σοβαρή εξέλιξη αυτής της επίδρασης, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ακόμα και στο πρώτο», ανέφερε.

(sputniknews)